Zobacz temat
dokumentacje zdjecia wózka WO3A poszukiwane
|
|
schemkel |
Dodany dnia 01.08.2011 09:45
|
![]() U¿ytkownik Postów: 18 Data rejestracji: 27.06.2010 |
witam jako iż niedawno nabyłem wózek typu wo3A poszukuję jakiejs dokumentacji , zdjec które pozwoliły by mi na przywrócenie do orginalnego stanu. Od 1963 roku wózkowi przybyło pare dorabianych przez kolejnych włąscicieli części (np halogen, stopień,) pojawiły sie jakies spawy na ramie. Nie znajac orginału cieżko mi ocenić która z tych czesci zostałą zmodyfikowana a która była zeczywiscie na wyposazeniu. Interesują mnie w szczególnosci dokładne zdjecia wahacza ramy i sosób w jaki osadzono tam amortyzator(u mnie jest cos dospawane i uciete. Jezeli ktos moze mi cos podesłac to bede bardzo wdzięczny. Pozdrawiam |
|
|
fabian harz |
Dodany dnia 02.08.2011 01:03
|
![]() U¿ytkownik Postów: 227 Data rejestracji: 25.02.2010 |
Witaj, mam WBO3 dziewiczy . postaram sie wstawic w tym tygodniu pare zdjec. no moze z ta dziewica cos nie tak , bo ma wstawuony amortyzator od Simsona, bo nie dalo sie z tym jezdzic bez obciazenia. Ale jest tak zamonotwany , ze da sie to zdjac. Pozdrowko Fabian Junak to pretekst , zeby spotkac fajnych ludzi...zreszta, to niewazne co sie ma miedzy nogami.
Warsztat, czesci, holowanie, ciepla micha, kimanko, znaczek na pamiatke, uscisk przyjacielskiej dloni. |
|
|
schemkel |
Dodany dnia 02.08.2011 20:45
|
super bede bardzo wdzieczny![]() tak przy okazji ten wózek ma byc amortyzowany na gumach czy amortyzatorem junakowym? |
|
|
fabian harz |
Dodany dnia 03.08.2011 00:34
|
![]() U¿ytkownik Postów: 227 Data rejestracji: 25.02.2010 |
Hi, WBo3 jest niestety amortyzowany tylko na gumach. I z tego bierze sie jego najwiekszy blad konstrukcyjny. Otoz jezeli w srodku nie ma pasazera i jedziemy sobie z predkoscia powiedzmy powyzej 60 na godzine i wchodzimy w prawy zakret to wozek unosi sie do gory. Najciezszy element wozka po przeciwnej stronie motocykla to wlasnie kolo , a ono zostaje sobie na tych gumach spokojnie na drodze. Wozek jak juz wspomnialem unosi sie do gory coraz wyzej i wyzej i jak jest juz dobre 50 cm wyzej jak powinien byc to dopiero unosi sie kolo - ale jest juz niestety za pozno , bo jestesmy zestawem w rowie po przeciwnej stronie drogi. Wiem co pisze, wgniecenie przedniego blotnika od rury wydechowej mam do tej pory. Obylo sie bez brudzenia spodni od srodka , bo nic z przeciwka nie jechalo. Kiedys jezdzilem z WB1. Zachowanie tego wozka bylo do przewidzenia. Po zalozeniu niewidzialnego amorka od Simsonka da sie teraz jezdzic jak z WB1. Pomysl podsunal Arno z Eisenach. Dzieki mu za to. Wymyslil konstrkcje przykecana nie psujaca substancji. Pozdrowko Fabian Junak to pretekst , zeby spotkac fajnych ludzi...zreszta, to niewazne co sie ma miedzy nogami.
Warsztat, czesci, holowanie, ciepla micha, kimanko, znaczek na pamiatke, uscisk przyjacielskiej dloni. |
|
|
schemkel |
Dodany dnia 03.08.2011 08:47
|
wiec moze ja tez dla własnego bezpieczenstwa dam sobie spokoj z gumami tym bardziej ze na chwile obecną ktos zamontował tam juz amortyzator z pannoni. Zobaczymy jak to bedzie funkcjonowac, ale zanim to nastąpi czeka mnie jeszcze kupa zabawy w malowanie, spawanie podłogi która i tak jak na swoje lata wyglada niezle w porównaniu z tym co jest dostępne na allegro i paroma innymi rzeczami. Pozdrawiam |
|
|
Markus |
Dodany dnia 04.08.2011 07:54
|
![]() Postów: 353 Data rejestracji: 04.03.2010 |
fabian harz napisał(a): WBo3 jest niestety amortyzowany tylko na gumach. /.../ Kiedys jezdzilem z WB1. Zachowanie tego wozka bylo do przewidzenia. Po zalozeniu niewidzialnego amorka od Simsonka da sie teraz jezdzic jak z WB1. Pomysl podsunal Arno z Eisenach. Dzieki mu za to. Wymyslil konstrkcje przykecana nie psujaca substancji. Tu sa zdjecia tej przeróbki: https://picasaweb...quZ16H86gE |
|
|
schemkel |
Dodany dnia 04.08.2011 21:58
|
extra, wielkie dzieki za zdjecia. W swoim egzemplazu tez sobie daruje te gumy i zainstaluje amortyzator.chyba jest to dość praktyczne rozwiązanie. |
|
|
krzyzniak |
Dodany dnia 23.04.2019 21:14
|
![]() U¿ytkownik Postów: 1 Data rejestracji: 13.11.2018 |
Witam, czy mogłbym prosić o przesłanie ponownie zdjęć przeróbki amortyzatora wb03, bo stary link nie dziala. |
|
|
ciechomir |
Dodany dnia 09.03.2022 09:47
|
![]() U¿ytkownik Postów: 1 Data rejestracji: 28.08.2019 |
Markus napisa?(a): fabian harz napisa?(a): WBo3 jest niestety amortyzowany tylko na gumach. /.../ Kiedys jezdzilem z WB1. Zachowanie tego wozka bylo do przewidzenia. Po zalozeniu niewidzialnego amorka od Simsonka da sie teraz jezdzic jak z WB1. Pomysl podsunal Arno z Eisenach. Dzieki mu za to. Wymyslil konstrkcje przykecana nie psujaca substancji. Tu sa zdjecia tej przeróbki: https://picasaweb...quZ16H86gE Hejka Móg?by? jeszcze raz podes?a? zdj?cia przeróbki na amorek? Z góry thx. |
|
|
ormo |
Dodany dnia 14.07.2023 00:26
|
![]() U¿ytkownik Postów: 18 Data rejestracji: 07.06.2020 |
Tez mnie ciekawi jak to wygladalo, zwykle zdjecie, chyba ze to tajemnica. Ciekawi mnie jeszcze czy ktos zakladal hamulec na kolo wozka wb3a ? |
|
Przejd¼ do forum: |