24 Marca 2023 00:39
Translator
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Suchy
02.03.2023 14:45
Czy wie kto? gdzie mo?na kupi? wa?ek startera?

adam_r100gs
15.02.2023 19:22
kondzio, ale na takie pytanie to Ci odpowie fachura od szlifów - czy cylinder wyda i na który szlif. A cz??ci jest na rynku zatrz?sienie, tylko niech koledzy polec? producentów i czego unika?.

kondzio
11.02.2023 11:02
witam chcialbym sie dowiedziec planuje remont silnika junak m10 jakies namiary sklepu gdzie moge kupic czesci? na co trzeba zwazyc uwage czy lepiej jest kupic nowy cylinder z tlokiem czy zrobic szli

zdzicho
04.02.2023 07:24
Zale?y z których roczników ramy

zbyszek
29.01.2023 20:07
Witam mam pytanie czy junak rama M7 m10 ró?ni? si? od siebie

Suchy
30.11.2022 19:28
Ma kto? ,,Automobilist?" 11/2018? Pomo?ecie jednym artyku?em?

grzebacz
14.10.2022 23:22
panie i panowie posiada ktos czesci do Douglasa mk V? oraz czesci potrzebne do HD model DL

sajmon
06.09.2022 11:14
Hej, szukam kogo? kto ma wózek boczny wb1.Chodzi mi o to, aby obejrze? taki sprz?t na ?ywo ewentualnie jakie? fotki.Mam taki wózek, ale nie kompletny i chodzi mi o szczegó?y

Archiwum shoutboksa
Language Switcher
Przetłumacz stronę

Zobacz temat
SFM Junak » Ogólny » Ró?ne
 Drukuj temat
Ksi??ka - Junak Smyk Szczeci?skie motolegendy
Roland
Na 10 urodziny Szczeci?skie Muzeum Techniki wyda?o ksi??k? pod tytu?em
'' Junak Smyk Szczeci?skie motolegendy '' autor- Jacek Ogrodniczak.
Ksi??ka nie?le wydana - twarda porz?dna ok?adka - 360 stron...sporo zdj?? ...cena 80 z?.
Waga - 1267 gram, wymiary 26 x 16,5 cm....tyle danych technicznych.
Ksi??ki jeszcze nie czyta?em.

Urodziny odby?y si? w sobot?, ksi??k? kupi?em , patrz? autor podpisuje dedykacj?...
podsuwam od razu mój egzemplarz, Pan Jacek pyta czy znam motor mówi?, ?e co? tam s?ysza?em...
a tu kto? do mnie po imieniu z boku zagaduje - patrz? zamaskowany osobnik, ale g?os go zdradzi?....Rafa? Lange.

Na urodziny przyby?a grupa ze Stowarzyszenia Mi?o?ników Junaka - kupili od razu ca?y karton ksi??ek.....

Taki popieprzony rok, ?e bez motorów si? spotykamy...ale to nic.... w przysz?ym sezonie odrobimy...

https://gs24.pl/1...d/46123916

Czarny
Ciekawe spotkanieGrin: ?wiat jest ma?y. Generalnie teraz wszyscy s? zamaskowanilib. Jak przeczytasz zapodaj recenzje.

Junaktemple
Gdzie mozna ja kupic?
''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky

krolikroger
https://junak.org...ydawnicze/

Junaktemple
A dla mieszkancow z nie Szczecina?
W sieci jest gdzies ta ksiazka dostepna?
''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky

zdzicho
podobno ?wietna. masa zdj?? które nigdy nie by?y publikowane
Junak M10 rama nr 13112 1960r. / Junak M10 rama 25538 1961r. / MW-750M rama R12ZT5219 1974r.

Tomek Sz
Mo?e jest jaki? dobry obywatel Szczecina na forum, który móg?by rozpyli? na zasadzie np. zapisywajki?

Czarny
To i ja jestem ch?tny tylko potrzeba dobrej duszy z tych okolic.

Kowal77
Te? by? bym ch?tny.

arekba
By?em wczoraj w ksi?garni - rozmawia?em z w?a?cicielem troszk? marudzi?, ale przyzna? si? ?e wysy?a ksi??ki. Kontakt mo?na z?apa? przez FB - Ksi?garnia SEDINA ul Wyzwolenia 97 Szczecin w informacjach s? dane kontaktowe ... ostatni post podaje maila do kontaktu:

Szanowni Pa?stwo!
"W zwi?zku z utrudnionym dost?pem do wiadomo?ci wysy?anych do mnie na Facebooka prosz? o przesy?anie wszelkich zamówie? i zapyta? na maila firmowego ""
Przepraszam za utrudnienia."

A

Michal
Przegapili?cie zapisywajk? na Dzikim Junaku
Micha?
M-10 1961

Czarny
Nie wiem czy z forum SFM ka?dy ma konto na Dzikim Junaku. Ja nie mam, ale wiem ?e wielu moich kolegów ma konto whiWiem, ?e nic nie wiem kto? tam kiedy? tak mówi?Wink.

zdzicho
jutro bede w Muzeum to moge wam wyslac bo bede bral dla siebie Czarny, Kowal77, TomekSz napiszcie sms z nickiem i danymi do 10 tej rano to Wam wysle tel.888599749
Junak M10 rama nr 13112 1960r. / Junak M10 rama 25538 1961r. / MW-750M rama R12ZT5219 1974r.

Czarny
Posz?y moje dane. Jeszcze raz dzi?ki.db

Kachelos
http://automobili...gendy.html

Mo?na zamówi? przez internet.

Czarny
Moja ju? jedzie z dedykacj? od autora dzi?ki zdzichoGrin

Michal
Czarny napisa?(a):

Nie wiem czy z forum SFM ka?dy ma konto na Dzikim Junaku. Ja nie mam, ale wiem ?e wielu moich kolegów ma konto whiWiem, ?e nic nie wiem kto? tam kiedy? tak mówi?Wink.

No có?. Internetowe ?ycie junacze a w zwi?zku z tym realne przede wszystkim toczy si? na Dzikim Junaku a nie tu. Forum SFM to tylko taki dodatek.
Micha?
M-10 1961

zdzicho
?lizgn??o si? nam bo akurat autor podjecha? na chwil? i mamy z dedykacj?. Ale je?eli kto? chce x dedykacj? to musi wcze?niej zadzwoni? z tym nie ma problemu tylko ?e czasem dzie? trzeba czeka? bo przez covid co drugi dzie? pracuj? i mo?e autora nie by? na miejscu. Fajny go?? powiedzia? ?e nie spodziewa? si? a? takiego zainteresowania

Po??czony z 29.10.2020 18:56:
Kowal, TomekSz. nic straconego dzwo?cie do Muzeum wysy?k? prowadz? ale jakby co pomog?
Edytowane przez zdzicho dnia 29.10.2020 18:56

Czarny
Ja jestem minimalist? i nie mam potrzeby wsz?dzie by? tu i tam. Jest potrzeba to mam to co potrzeba nawet je?li Michal mówisz ?e realno?? jest na DJ. Na Dzikowisku nikt nie nosi plakietek typu ja jestem z forum SFM czy DJ cho? zdarzy?o mi si? zauwa?y? zdziwienie w trakcie rozmów poruszanych z kamratami o Junaczych w?tkach znanych z tego forum tj. SFM a nast?pnie pytanie a ty nie masz konta na DJ a na SFM. No nie mam. Znam te? takich którzy maja Junaki i nie maja konta ani na DJ ani na SFM i cholera ?yj?. Znam te? takich których wk?ad w to forum jest ogromny tzn. z pocz?tków tego forum i mimo ?e ich nie ma tutaj to ja mam z nimi kontakt oczywi?cie nie z wszystkimi. Troch? krytycznie o SFM Michal napisa?e?, ale jednak mimo krytyki piszesz na forum SFM to ja to rozumie, ?e jednak ci zale?y na tym forum - SFMGrin

Tomek Sz
Michal napisa?(a):

Czarny napisa?(a):

No có?. Internetowe ?ycie junacze a w zwi?zku z tym realne przede wszystkim toczy si? na Dzikim Junaku a nie tu. Forum SFM to tylko taki dodatek.

Troche powia?o matrixem Smile

A w temacie ksi??ki, zgapi?em i nie uda?o mi si? na razie skorzysta? z pomocnej d?oni Zdzicha. Dowiedzia?em si?, ?e muzeum prowadzi te? sprzeda? wysy?kow? pod podanym przez Arka adresem.

Przejdź do forum:

18,078,552 unikalne wizyty