Zobacz temat
Chc? kupi? junaka ale...
|
|
sebam |
Dodany dnia 10.10.2019 13:28
|
![]() Użytkownik Postów: 15 Data rejestracji: 16.08.2015 |
ropsonn napisa?(a): Mojego czasu to moze i szkoda, ale chyba powinienes wróci? do pierwszego postu ktorym wszcze?e? dyskusj? na tamat zakupu Junaka , jak wida? wszystkie prady p?yn?cy od uczestników tego forum s? dla Ciebie niezadowalajace , wiec ty nie marnuj naszego czasu Pozdrawiam Ponownie nie wnios?e? nic do dyskusji. Reasumuj?c numer jest nie po tej stronie co powinien by?. W sumie spodziewa?em si? po Was czego? wi?cej, np tego ?e b?dzie si? Wam chcia?o naprawd? merytorycznie podej?? do tematu i napisa? co jest nie tak. My?la?em ?e b?dzie to wygl?da?o chocia? tak: http://www.jawacz...#msg363764 Przepraszam ?e zmarnowa?em Wasz czas. Zdrowia Panowie! Pozdrawiam, Seba
|
|
|
Tomek Sz |
Dodany dnia 10.10.2019 13:40
|
![]() Użytkownik Postów: 1574 Data rejestracji: 01.04.2012 |
sebam napisa?(a): ropsonn napisa?(a): Mojego czasu to moze i szkoda, ale chyba powinienes wróci? do pierwszego postu ktorym wszcze?e? dyskusj? na tamat zakupu Junaka , jak wida? wszystkie prady p?yn?cy od uczestników tego forum s? dla Ciebie niezadowalajace , wiec ty nie marnuj naszego czasu Pozdrawiam Ponownie nie wnios?e? nic do dyskusji. Reasumuj?c numer jest nie po tej stronie co powinien by?. W sumie spodziewa?em si? po Was czego? wi?cej, np tego ?e b?dzie si? Wam chcia?o naprawd? merytorycznie podej?? do tematu i napisa? co jest nie tak. My?la?em ?e b?dzie to wygl?da?o chocia? tak: http://www.jawacz...#msg363764 Przepraszam ?e zmarnowa?em Wasz czas. Zdrowia Panowie! Nie, co ty, nic si? nie sta?o. Mog? jedynie powiedzie? za siebie- bardzo Ci? przepraszam, ?e nie spe?ni?em Twoich oczekiwa?. |
|
|
zibimec |
Dodany dnia 10.10.2019 14:44
|
![]() Administrator Postów: 495 Data rejestracji: 12.01.2010 |
czesc Nie chce sie wymadrzac, ale ..... zeby jezdzic Junakiem trzeba miec JAJA , bez wzgledu na plec. pozdr zibimec |
|
|
Adam M |
Dodany dnia 10.10.2019 15:52
|
![]() Użytkownik Postów: 1233 Data rejestracji: 08.02.2010 |
Ze zdjec wyglada jak dawno nie uzywany Junak do generalki z dodanym alternatorem i zlamana kanapa. Ale wydaje mi sie na moje niewprawne oko ze wszystko ma. Ile jest wart to ciezko powiedziec a jedno jest pewne ze wszystko trzeba bedzie jezeli nie robic to sprawdzic. |
|
|
Junaktemple |
Dodany dnia 10.10.2019 15:59
|
![]() Administrator Postów: 4831 Data rejestracji: 10.06.2012 |
Zeby zamknac to bezsensowne pierdolenie: 5-7 jesli bez papieru. 7-9 jesli ma papier. Ale to i tak tylko po ogledzinach. Dodam ze trzeba miec jeszcze z 5-ke zeby go dokompletowac i jeszcze gorke na remont. Junaktemple ''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky |
|
|
sebam |
Dodany dnia 11.10.2019 09:52
|
![]() Użytkownik Postów: 15 Data rejestracji: 16.08.2015 |
zibimec napisa?(a): czesc Nie chce sie wymadrzac, ale ..... zeby jezdzic Junakiem trzeba miec JAJA , bez wzgledu na plec. pozdr zibimec Jeste? ?a?osny. Dzi?kuj? za rzeteln? ocen?. Nie ma do tego papieru i cena jest z kosmosu. Pozdrawiam, Seba
|
|
|
pinhead76 |
Dodany dnia 11.10.2019 10:51
|
![]() Użytkownik Postów: 412 Data rejestracji: 06.05.2014 |
Sebam,bardzo si? spinasz,a to naprawd? nie potrzebne ![]() Junak jak i inne oldtimery,to temat ci??ki dla ma?o do?wiadczonego motocyklisty,a s?dz? ?e tak jest,bo inaczej nie by?oby tego tematu. Junak to nie jest motocykl,którego kupujesz,lejesz wach? i je?dzisz...nie,nie,tak dobrze to nie ma. Najpierw,tzn. co najmniej przez pierwszych kilka lat,b?dziesz mia? r?ce upierdolone po same ?okcie,i tu jak pisa? Zibimec,trzeba mie? jaja,?e by za szybko nie straci? zapa?u.... Junaka musisz pozna?,dok?adnie tak jak kobiet?,?e by wiedzie? czym mo?e ci? w danej chwili zaskoczy?,a Ty ?e by? by? na to przygotowany....my?l?,?e wiesz o czym mówi?. Nawi?zuj?c do Twojego tematu,to ten akurat Junak mo?e i nie ?le wygl?da,ale to mo?e by? tylko mylne wra?enie,bo dopiero po wnikliwych ogl?dzinach mo?na zrobi? ewentualn? szybk? wycen? wraz z pakietem startowym,jaki b?dzie potrzebny na uzupe?nienie oraz wymian? niektórych cz??ci. Uwierz mi,?e jest masa Junaków które na zdj?ciach wygl?da?y pi?knie,a z bliska..... ![]() Przy zakupie Junaka mo?na i?? trzema drogami : - Zakup Junaka ju? odrestaurowanego,zaznaczam odrestaurowanego,nie takiego po remoncie,ale na takiego 20 tys mo?e brakn??,bo kto? kto zrobi? wszystko zgodnie ze sztuk? to za 15 ko?a nie sprzeda,bo to niekiedy koszt ca?ego remontu z dokompletowaniem braków. - Zakup Junaka cz??? po cz??ci.To sposób dobry,bo kupujesz wszystko to,co b?dzie wykorzystane.Jest to opcja dla cierpliwych,no i koszt skompletowania Takiej 10-ki my?l? ?e wyniesie 12-13 tys,to tak orientacyjnie z dok?adno?ci? 1-2. -No i trzecia opcja,to kupno Junaka w stanie oryginalnym,nie remontowanego,i najlepiej z jednej matki.To jednak nie takie proste,i nie tanie. PS.Junak z Twoich fotek jak ma cen?,to go odpu??,bo to mocno skundlony motocykl,i jest tu "po?owa" przej?ciówki pomieszana z po?ow? 10-ki. ![]() Ja z Junakami prze?y?em krótk? przygod?,i wiem co mówi? ![]() |
|
|
Suchy |
Dodany dnia 11.10.2019 11:37
|
![]() Użytkownik Postów: 538 Data rejestracji: 20.10.2014 |
Najpierw,tzn. co najmniej przez pierwszych kilka lat,b?dziesz mia? r?ce upierdolone po same ?okcie,i tu jak pisa? Zibimec,trzeba mie? jaja,?e by za szybko nie straci? zapa?u.... Junaka musisz pozna?,dok?adnie tak jak kobiet?,?e by wiedzie? czym mo?e ci? w danej chwili zaskoczy?,a Ty ?e by? by? na to przygotowany....my?l?,?e wiesz o czym mówi?. ?wi?te s?owa. :-p Ja osobi?cie obecnie odradzam zakup Junaka ka?demu z tego powodu, ale te? z tego, ?e obecnie ich cena jest nieadekwatna. Jeszcze tak niedawno bo w po?owie lat 2000 Junaki do remontu chodzi?y za par? stówek, do jazdy za ok 2000. Co si? wydarzy?o przez te kilkana?cie lat, ?e teraz do normalnych cen trzeba dopisa? zero? Dla mnie to nieuzasadnione, nawet gdybym mia? gór? kasy to nie pompowa?bym tej ba?ki spekulacyjnej. W tym czasie gdy wszyscy pobiegli z kas? w r?kach na wy?cigi przep?aca? za co? co by?o za jeszcze moich czasów nie tak dawno uczniowsko-studenck? namiastk? ,,Harleya" ja kupi?em NSU 251 z 38 roku, za kwot? czterocyfrow?. Tak, ze zabytkowe motocykle daj? du?o przyjemno?ci , ale nie warto biec tam gdzie wszyscy. Mo?e z tego co napisa?em to nie wynika, ale niestety/na szcz??cie mam Junaka wi?kszo?? mojego ?ycia. :-D |
|
|
Krzysiek L |
Dodany dnia 11.10.2019 11:53
|
![]() Użytkownik Postów: 97 Data rejestracji: 19.12.2014 |
No chc?c,nie chc?c musze si? zgodzi? z kolega Suchym. Sam osobi?cie kupi?em Junaka do remontu i wstyd si? przyzna? ile zap?aci?em... Wszystko by by?o dobrze gdyby nie to ?e ka?da cz??? któr? biore do r?ki,okazuje si? w fatalnym stanie i musze szuka? innej,w lepszym stanie. Do tematu radz? podej?? na spokojnie i nie da? si? tak ?atwo naci?gn?? na kase któr? czesto widzimy w og?oszeniach |
|
|
Krzysztof54 |
Dodany dnia 11.10.2019 13:16
|
![]() Użytkownik Postów: 1608 Data rejestracji: 19.02.2010 |
Hejka :-) Zdj?cia ma?o wyra?ne, ale tak na oko to rama ze wzmocnieniami i silnik z nadlewem, a przodek za?o?ony przej?ciówkowy ? siódemkowy ? Automat stopu jak w dwusuwach, d?wignie biegowa i kopniaj ju? te? raczej rzemios?o, przednie b?b?n wskazuje te? na nowszy - otwory, nr na g?ówce te? nie z tej strony. Nie wiem, jaki jest numer w kwitach - mo?na by si? zorientowa?, czy czasem tabliczka nie powinna by? na lewej rurze pod siod?e. Siod?o mo?e i wygi?te, ale to mo?e by? z?udzenie - wysiedziana stara g?bka, zap?on wygl?da na bakteryjny, cewka pod bakiem ?, t?umik wynalazek, klakson i kranik te? nie WRO ... Ogólnie baza do powstania je?d??cego Junaka niez?a. Je?li tylko remont, bez uzupe?nienia/dopasowania wo zgodno?ci numerowej ? rocznikowej ? przy w?asnej pracy i minimum minimorum nak?adów to w dwóch tysiach do zmieszczenia. Je?li ma by? wszysto super chiper to 20 ? 25 tysi wyjdzie. No i nie wiemy, jaka cena mia?a by? ... Ma?o danych, ma?o zdj?? ... Pozdrawiam K54
Warszawa, warstacik, cz??ci, holowanie ![]() |
|
|
Junaktemple |
Dodany dnia 11.10.2019 14:13
|
![]() Administrator Postów: 4831 Data rejestracji: 10.06.2012 |
¨Nie wiem, jaki jest numer w kwitach¨ ¨Nie ma do tego papieru i cena jest z kosmosu.¨ ''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky |
|
|
Adam M |
Dodany dnia 11.10.2019 15:35
|
![]() Użytkownik Postów: 1233 Data rejestracji: 08.02.2010 |
Moja Bitsa bedzie do kupienia za 15 tysi moze zamiast rzucac sie na niewiadomo jakiego Junaka poczekaj az ja zbuduje? Jezdzi nie gorzej od Junaka i w ogole jest dosc do niego podobna. ![]() |
|
|
PiotrC |
Dodany dnia 11.10.2019 16:04
|
![]() Użytkownik Postów: 54 Data rejestracji: 18.09.2019 |
Przedwczoraj ogl?da?em w Wyszkowie junaka z 62 roku z koszem. Lakier na motocyklu i wozie oryginalny. Wóz niepogni?y, ze wszystkimi elementami (siedzenie, pod?okietniki, zamek siedzenia, u?miech, lampy, aluminiowa ramka, ko?ki plandeki). Motocykl kompletny. Wg deklaracji w?a?ciciela nie by? odpalany od 2 lat, ale "Panie jak si? podleje paliwo to zawsze odpala". Pow?szy?em w baku - czu? aceton, s?owem stare?kie paliwo. Przechylili?my motocykl na bok, ?eby resztki paliwa znalaz?y si? w prawej komorze baku. Ga?nik nape?nia? si? powoli, ale w ko?cu si? uda?o. I od pierwszego zapali?!!! Cena wywo?awcza 22 tysi?ce, papiery s?. Nie s?dz? ?eby du?o chcia? odpu?ci?, bo nie ma wielkiego ci?nienia. Czy to dobra cena? Ma jeszcze kompletny silnik wyj?ty ze 20 lat temu z B20. Kto? go chcia? naprawi?, rozebra? i nigdy nie z?o?y?. Pan go wtedy odkupi? i le?y w gara?u. Pono? komplet od jednej matki i nie m?czony. Ile to warte? Takie to dylematy. Mia?em o czym my?le? w trasie do Pniew. Poniewa? to blisko 400 km wi?c by? czas na przemy?lenia. A w po?owie wycieczki pad? mi akumulator. Nocne poszukiwanie pr?dów, miernika i w ko?cu kogo? kto sprzeda?by akumulator w Lubiczu (gdzie? pomi?dzy Poznaniem, a Wa?czem) zako?czy?y si? sukcesem, ale to temat na osobn? opowie??. |
|
|
rafi555 |
Dodany dnia 11.10.2019 18:53
|
![]() Użytkownik Postów: 722 Data rejestracji: 22.09.2014 |
sebam napisa?(a): zibimec napisa?(a): czesc Nie chce sie wymadrzac, ale ..... zeby jezdzic Junakiem trzeba miec JAJA , bez wzgledu na plec. pozdr zibimec Jeste? ?a?osny. Dzi?kuj? za rzeteln? ocen?. Nie ma do tego papieru i cena jest z kosmosu. Uwa?aj co piszesz, admin nie ?pi. |
|
|
Suchy |
Dodany dnia 11.10.2019 20:45
|
[A w po?owie wycieczki pad? mi akumulator. Nocne poszukiwanie pr?dów, miernika i w ko?cu kogo? kto sprzeda?by akumulator w Lubiczu (gdzie? pomi?dzy Poznaniem, a Wa?czem) zako?czy?y si? sukcesem, ale to temat na osobn? opowie??. Kierowniku, nie pro?ciej wozi? Ba20d oraz inne ?arówki LED? Ja tak? zawsze mam w zapasie, a teraz na sta?e. Pobór pr?du rz?du 150mA gwarantuje kilkadziesi?t godzin jazdy. Tak, ?e do cha?upy si? jako? wróci. |
|
|
PiotrC |
Dodany dnia 11.10.2019 23:03
|
![]() Użytkownik Postów: 54 Data rejestracji: 18.09.2019 |
To temat osobnej opowiesci :-) wiec tylko krotko odpowiem, ze z Jackowym dynamem wszelkie problemy z pradem praktycznie znikly. A jak sie pojawiaja to spowodowane sa padem akumulatora wiec LED'y by nie pomogly. |
|
|
arekba |
Dodany dnia 12.10.2019 00:20
|
![]() Użytkownik Postów: 263 Data rejestracji: 02.02.2015 |
no i przy alternatorach na magnesach i tak gdzie? mus wytraci? t? moc, jak w?o?y leda to regler ma ci??kie ?ycie - no chyba, ?e to ten podobno nowy wymys? Jacka, aczkolwiek zwyczajowo nowe wymys?y z rzadka si? sprawdzaj? w Junaku ![]() A |
|
|
Suchy |
Dodany dnia 12.10.2019 07:22
|
A sorry, zapomnia?em, ?e masz 12V. Ale nic prostszego. Kupi? na stacji 8-10 baterii R20 i pod??czy? w szereg jedna na drug? ta?m? klej?c?. I znowu mamy 12V. Albo jecha? na iskrowniku a ?wieci? latarkami LED ze stacji benzynowej. Rozumiem, ?e Twój Junak jest od lat w tak dobrej kondycji, ?e takie sytuacje s? dla Ciebie zaskakuj?ce. A dla mnie nie. :-p Dobra, to t? cz??? tematu si? przeniesie jak co? do innego tematu o szukaniu akumulatora. Ale np obecnie moje pr?dnice s? w robocie, a ja je?d?? na samym aku i LED i sobie bardzo chwal?! Zero zmartwie?! |
|
|
Mkfly |
Dodany dnia 12.10.2019 17:59
|
![]() Użytkownik Postów: 65 Data rejestracji: 02.05.2019 |
?eby mie? Junaka, trzeba mie? charakter i jaja. Tak w kwestii "chce kupi?, ale..." Hej! |
|
|
Suchy |
Dodany dnia 12.10.2019 18:29
|
Ja nie mam ani jednego ani drugiego, ale Junaka do remontu kupi?em w gimnazjum bo by? ,,fajny" i nikt mi nie powiedzia? dlaczego Junaka nie nale?y mie?! :-D |
|
Przejdź do forum: |