24 Marca 2023 01:36
Translator
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Suchy
02.03.2023 14:45
Czy wie kto? gdzie mo?na kupi? wa?ek startera?

adam_r100gs
15.02.2023 19:22
kondzio, ale na takie pytanie to Ci odpowie fachura od szlifów - czy cylinder wyda i na który szlif. A cz??ci jest na rynku zatrz?sienie, tylko niech koledzy polec? producentów i czego unika?.

kondzio
11.02.2023 11:02
witam chcialbym sie dowiedziec planuje remont silnika junak m10 jakies namiary sklepu gdzie moge kupic czesci? na co trzeba zwazyc uwage czy lepiej jest kupic nowy cylinder z tlokiem czy zrobic szli

zdzicho
04.02.2023 07:24
Zale?y z których roczników ramy

zbyszek
29.01.2023 20:07
Witam mam pytanie czy junak rama M7 m10 ró?ni? si? od siebie

Suchy
30.11.2022 19:28
Ma kto? ,,Automobilist?" 11/2018? Pomo?ecie jednym artyku?em?

grzebacz
14.10.2022 23:22
panie i panowie posiada ktos czesci do Douglasa mk V? oraz czesci potrzebne do HD model DL

sajmon
06.09.2022 11:14
Hej, szukam kogo? kto ma wózek boczny wb1.Chodzi mi o to, aby obejrze? taki sprz?t na ?ywo ewentualnie jakie? fotki.Mam taki wózek, ale nie kompletny i chodzi mi o szczegó?y

Archiwum shoutboksa
Language Switcher
Przetłumacz stronę

Zobacz temat
SFM Junak » Ogólny » Ró?ne
 Drukuj temat
Chc? kupi? junaka ale...
Vicia
nie zniech?caj sie sebam, du?o pytaj czytaj pisz a wszystko bedziesz wiedzia? i sam dojdziesz co by?o orginalne a co nie.

p.s "nie pieni?dz sie liczy a cz?owiek"
Junak M10,Jawa TS 350,SHL M11,WFM M06,WSK 125,Panonia Tlf 250,VWgolf I cabrio 79"/

sebam
Dzi?kuj? Panowie za wszystkie rady, troch? ostudzili?cie mój entuzjazm co do zakupu junakaSad
Pozdrawiam, Seba

mariuszm10
nie stud? si? ,, Faceci z jajami je?d?? tylko junakami``

WloJunak
sebam jak jak kupowa?em junaka, w sumie ka?dy mi go odradza? a a jak ju? mam kupowa? to tylko je?d??cego, tak abym zobaczy? jak nim si? je?dzi, nacieszy? si? t? jazd? a potem moge go sobie remontowac, najgorzej chyba jest w przypadku gdy : 1) nie masz ?adnego innego motocykla i junak stanowi ten jedyny do jazdy 2) kupujesz z?oma do remontu który nie pali i nie je?dzi. Wtedy po??czenie tych 2 przypadków mo?e obni?a? morale przed d?ugotrwa?ym remontem i i stopniowo zniech?ca do dalszych prac. Jak je?dzi?em swoim nie wiedzia?em co to forum sfm oraz dziki junak,mia?em ksi??ki ,swój rozum i jakie? tam zaci?cie i starczy?o ?eby poje?dzi? ,naprawi? co? a technicznie i z wygl?du du?o odbiega? od tego co jest na allegro za > 10k. Uwa?am ,?e jak zaczyna si? przygode z junakiem wa?ne jest aby kupi? je?d??cego a reszte sobie stopniowo zrobisz, pojed? z kims kto ma poj?cie co do oryginalno?ci junaka,kup i ciesz si?, nie jest taki straszny Smile

Krzysztof54
sebam napisa?(a): ... Dzi?kuj? Panowie za wszystkie rady, troch? ostudzili?cie mój entuzjazm co do zakupu junakaSad

Wymi?kasz ??? Tak wygl?da? Braciszek, kiedy pojawi? si? na Ksi??ycu ....
https://get.googl...pKQa2fhDH4
A ostatnio stukn??o Mu 70 tysi?cy Wink
I wierz mi, mia?em o po?ow? mniej k?opotów i niewiadomych - On ju? by? rozebrany Grin
Nie wymi?kaj, kup co chcesz, aby tanio i zrób sobie dla siebie, a zyskasz wszystko co jest do zyskania !
Pozdr
K54
Warszawa, warstacik, cz??ci, holowanie Smile

www.yalo.eu
Junaktemple
Krzysztof54 napisa?(a):

sebam napisa?(a): ... Dzi?kuj? Panowie za wszystkie rady, troch? ostudzili?cie mój entuzjazm co do zakupu junakaSad

I wierz mi, mia?em o po?ow? mniej k?opotów i niewiadomych - On ju? by? rozebrany Grin
Nie wymi?kaj, kup co chcesz, aby tanio i zrób sobie dla siebie, a zyskasz wszystko co jest do zyskania !
Pozdr

Z tym tanio to ja bym uwazal- bo moga mu jakis zlepek zmiotkow garazowyh wcisnac i jeszcze sie chlopina traumy nabawi...
Ja bym raczej polecal: nie przeplacajacWink
''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky

Krzysztof54
Junaktemple napisa?(a):

Krzysztof54 napisa?(a):

Pozdr

Z tym tanio to ja bym uwazal- bo moga mu jakis zlepek zmiotkow garazowyh wcisnac i jeszcze sie chlopina traumy nabawi...

I tak ... przep?aci GrinGrinGrin
Bo wszyscy przep?acamy ....
K54
Warszawa, warstacik, cz??ci, holowanie Smile

www.yalo.eu
Junaktemple
Krzysztof54 napisa?(a):

Junaktemple napisa?(a):

Krzysztof54 napisa?(a):

Pozdr

I tak ... przep?aci GrinGrinGrin
Bo wszyscy przep?acamy ....

Eeeeeeeeee...
Mi tylko chodzilo o to zeby go kto w mailny nie wpuscil...
Najlepiej niech jedzie ogladac sprzet z kims kto zna sie na Junaku...
''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky

junfan
Ja swoje Junaki kupowa?em po kawa?ku,osobno silniki,ramy i reszta drobiazgów.Dzi?ki temu mia?em mo?liwo?? weryfikacji cz??ci ju? na etapie ich nabywania,zw?aszcza zale?a?o mi na kupnie idealnego materia?u na silnik a z tym s? dzi? niestety k?opoty.Praktycznie wszystko co kr??y w obiegu jest w jaki? sposób porozbijane i zdewastowane a trzeba wiedzie? ?e ten silnik nie znosi prowizorki,aby naprawd? dobrze pracowa? to trzeba mie? wiedz? jak to wszystko z?o?y? do kupy,dobry materia? a tak?e dost?p do dobrych fachowców i maszyn.Inaczej sie nie da a k?opoty z biegami,rozrz?dem,sprz?g?em itp.nie bior? si? z tego ?e Junak tak ma lecz g?ównie z braku dobrych cz??ci i nieumiej?tno?ci monta?u.
Po wygl?dzie Jawy widz? ?e temat odbudowy nie jest Ci obcy st?d sobie poradzisz tylko musisz naprawd? dobrze szuka? dobrego materia?u do remontu.

Stary
sebam napisa?(a):

Dzi?kuj? Panowie za wszystkie rady, troch? ostudzili?cie mój entuzjazm co do zakupu junakaSad

Tyle b?dziesz zdrowszy Wink

Po??czony z 25.04.2018 22:01:
Z ciekawo?ci - uda?o si? zakupi? jaki? egzemplarz?
Edytowane przez Stary dnia 25.04.2018 22:01
Fabryka Junaków
Zapraszamy na http://www.fabryk...

sebam

Po??czony z 25.04.2018 22:01:
Z ciekawo?ci - uda?o si? zakupi? jaki? egzemplarz?

Nie, skutecznie mnie zniech?cili?cie....
Pozdrawiam, Seba

Junaktemple
To dobrze i zle:-)
Pamietaj ze jesli twoja Jawa wymaga x czasu na obsluge to Junak bedzie wymagal czasu x 5.
Inna sprawa ze ten model Jawy byl akurat niesmiertelny:-)))
Junaktemple
Stalker, A. Tarkowsky

sebam
Wróci?emSmile

Warto podej?? do tego tematu? Nie ma tabliczki. Tabliczka powinna by? standardowo na g?ówce ramy?

i.ibb.co/z8q1Ktp/IMG-4695.jpg
i.ibb.co/NWqmL5d/IMG-4696.jpg
Pozdrawiam, Seba

Junaktemple
Rama chyba po przejsciach...
No ale zalezy ile $$$Wink

Po??czony z 09.10.2019 11:22:
Rama chyba po przejsciach...
No ale zalezy ile $$$Wink
Edytowane przez Junaktemple dnia 09.10.2019 11:22
Stalker, A. Tarkowsky

rafi555
Kto? co? pomiesza?. Numer ramy masz po lewej stronie g?ówki ?

ropsonn
Ojtam ojtam czepiasz sie szczegó?ów

sebam
Tak, numer jest po lewej stronie g?ówki ramy z punktu widzenia kierowcy. Znaczy ?e skundlony jest? O cenie jeszcze nie gadali?my. Ile Jest on wart wg Was?

ropsonn napisa?(a):

Ojtam ojtam czepiasz sie szczegó?ów

Szkoda Twojego czasu na posty nie wnosz?ce nic do tematu.
Pozdrawiam, Seba

ropsonn
Mojego czasu to moze i szkoda, ale chyba powinienes wróci? do pierwszego postu ktorym wszcze?e? dyskusj? na tamat zakupu Junaka , jak wida? wszystkie prady p?yn?cy od uczestników tego forum s? dla Ciebie niezadowalajace , wiec ty nie marnuj naszego czasu
Pozdrawiam

Krzysiek L
sebam napisa?(a):

Tak, numer jest po lewej stronie g?ówki ramy z punktu widzenia kierowcy. Znaczy ?e skundlony jest? O cenie jeszcze nie gadali?my. Ile Jest on wart wg Was?

Kolego skoro numer nie jest po w?a?ciwej stronie to chyba nie trzeba pisa? czemu tak jestWink. No chyba ?e historia zna takie przypadki

Junaktemple
¨No chyba ?e historia zna takie przypadki¨
Nie zna.
Stalker, A. Tarkowsky

Przejdź do forum:

18,078,774 unikalne wizyty