Zobacz temat
Chc? kupi? junaka ale...
|
|
Vicia |
Dodany dnia 31.08.2017 18:46
|
![]() Użytkownik Postów: 1056 Data rejestracji: 11.04.2012 |
nie zniech?caj sie sebam, du?o pytaj czytaj pisz a wszystko bedziesz wiedzia? i sam dojdziesz co by?o orginalne a co nie. p.s "nie pieni?dz sie liczy a cz?owiek" Junak M10,Jawa TS 350,SHL M11,WFM M06,WSK 125,Panonia Tlf 250,VWgolf I cabrio 79"/
|
|
|
sebam |
Dodany dnia 17.09.2017 08:54
|
![]() Użytkownik Postów: 15 Data rejestracji: 16.08.2015 |
Dzi?kuj? Panowie za wszystkie rady, troch? ostudzili?cie mój entuzjazm co do zakupu junaka![]() Pozdrawiam, Seba
|
|
|
mariuszm10 |
Dodany dnia 17.09.2017 09:04
|
![]() Użytkownik Postów: 537 Data rejestracji: 04.04.2014 |
nie stud? si? ,, Faceci z jajami je?d?? tylko junakami`` |
|
|
WloJunak |
Dodany dnia 17.09.2017 14:40
|
![]() Użytkownik Postów: 106 Data rejestracji: 19.02.2013 |
sebam jak jak kupowa?em junaka, w sumie ka?dy mi go odradza? a a jak ju? mam kupowa? to tylko je?d??cego, tak abym zobaczy? jak nim si? je?dzi, nacieszy? si? t? jazd? a potem moge go sobie remontowac, najgorzej chyba jest w przypadku gdy : 1) nie masz ?adnego innego motocykla i junak stanowi ten jedyny do jazdy 2) kupujesz z?oma do remontu który nie pali i nie je?dzi. Wtedy po??czenie tych 2 przypadków mo?e obni?a? morale przed d?ugotrwa?ym remontem i i stopniowo zniech?ca do dalszych prac. Jak je?dzi?em swoim nie wiedzia?em co to forum sfm oraz dziki junak,mia?em ksi??ki ,swój rozum i jakie? tam zaci?cie i starczy?o ?eby poje?dzi? ,naprawi? co? a technicznie i z wygl?du du?o odbiega? od tego co jest na allegro za > 10k. Uwa?am ,?e jak zaczyna si? przygode z junakiem wa?ne jest aby kupi? je?d??cego a reszte sobie stopniowo zrobisz, pojed? z kims kto ma poj?cie co do oryginalno?ci junaka,kup i ciesz si?, nie jest taki straszny ![]() |
|
|
Krzysztof54 |
Dodany dnia 17.09.2017 18:32
|
![]() Użytkownik Postów: 1608 Data rejestracji: 19.02.2010 |
sebam napisa?(a): ... Dzi?kuj? Panowie za wszystkie rady, troch? ostudzili?cie mój entuzjazm co do zakupu junaka ![]() Wymi?kasz ??? Tak wygl?da? Braciszek, kiedy pojawi? si? na Ksi??ycu .... https://get.googl...pKQa2fhDH4 A ostatnio stukn??o Mu 70 tysi?cy ![]() I wierz mi, mia?em o po?ow? mniej k?opotów i niewiadomych - On ju? by? rozebrany ![]() Nie wymi?kaj, kup co chcesz, aby tanio i zrób sobie dla siebie, a zyskasz wszystko co jest do zyskania ! Pozdr K54
Warszawa, warstacik, cz??ci, holowanie ![]() |
|
|
Junaktemple |
Dodany dnia 17.09.2017 18:45
|
![]() Administrator Postów: 4831 Data rejestracji: 10.06.2012 |
Krzysztof54 napisa?(a): sebam napisa?(a): ... Dzi?kuj? Panowie za wszystkie rady, troch? ostudzili?cie mój entuzjazm co do zakupu junaka ![]() Wymi?kasz ??? Tak wygl?da? Braciszek, kiedy pojawi? si? na Ksi??ycu .... https://get.googl...pKQa2fhDH4 A ostatnio stukn??o Mu 70 tysi?cy ![]() I wierz mi, mia?em o po?ow? mniej k?opotów i niewiadomych - On ju? by? rozebrany ![]() Nie wymi?kaj, kup co chcesz, aby tanio i zrób sobie dla siebie, a zyskasz wszystko co jest do zyskania ! Pozdr Z tym tanio to ja bym uwazal- bo moga mu jakis zlepek zmiotkow garazowyh wcisnac i jeszcze sie chlopina traumy nabawi... Ja bym raczej polecal: nie przeplacajac ![]() ''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky |
|
|
Krzysztof54 |
Dodany dnia 17.09.2017 18:46
|
![]() Użytkownik Postów: 1608 Data rejestracji: 19.02.2010 |
Junaktemple napisa?(a): Krzysztof54 napisa?(a): sebam napisa?(a): ... Dzi?kuj? Panowie za wszystkie rady, troch? ostudzili?cie mój entuzjazm co do zakupu junaka ![]() Wymi?kasz ??? Tak wygl?da? Braciszek, kiedy pojawi? si? na Ksi??ycu .... https://get.googl...pKQa2fhDH4 A ostatnio stukn??o Mu 70 tysi?cy ![]() I wierz mi, mia?em o po?ow? mniej k?opotów i niewiadomych - On ju? by? rozebrany ![]() Nie wymi?kaj, kup co chcesz, aby tanio i zrób sobie dla siebie, a zyskasz wszystko co jest do zyskania ! Pozdr Z tym tanio to ja bym uwazal- bo moga mu jakis zlepek zmiotkow garazowyh wcisnac i jeszcze sie chlopina traumy nabawi... Ja bym raczej polecal: nie przeplacajac ![]() I tak ... przep?aci ![]() ![]() ![]() Bo wszyscy przep?acamy .... K54
Warszawa, warstacik, cz??ci, holowanie ![]() |
|
|
Junaktemple |
Dodany dnia 17.09.2017 18:52
|
Krzysztof54 napisa?(a): Junaktemple napisa?(a): Krzysztof54 napisa?(a): sebam napisa?(a): ... Dzi?kuj? Panowie za wszystkie rady, troch? ostudzili?cie mój entuzjazm co do zakupu junaka ![]() Wymi?kasz ??? Tak wygl?da? Braciszek, kiedy pojawi? si? na Ksi??ycu .... https://get.googl...pKQa2fhDH4 A ostatnio stukn??o Mu 70 tysi?cy ![]() I wierz mi, mia?em o po?ow? mniej k?opotów i niewiadomych - On ju? by? rozebrany ![]() Nie wymi?kaj, kup co chcesz, aby tanio i zrób sobie dla siebie, a zyskasz wszystko co jest do zyskania ! Pozdr Z tym tanio to ja bym uwazal- bo moga mu jakis zlepek zmiotkow garazowyh wcisnac i jeszcze sie chlopina traumy nabawi... Ja bym raczej polecal: nie przeplacajac ![]() I tak ... przep?aci ![]() ![]() ![]() Bo wszyscy przep?acamy .... Eeeeeeeeee... Mi tylko chodzilo o to zeby go kto w mailny nie wpuscil... Najlepiej niech jedzie ogladac sprzet z kims kto zna sie na Junaku... ''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky |
|
|
junfan |
Dodany dnia 17.09.2017 19:05
|
![]() Użytkownik Postów: 1036 Data rejestracji: 27.12.2010 |
Ja swoje Junaki kupowa?em po kawa?ku,osobno silniki,ramy i reszta drobiazgów.Dzi?ki temu mia?em mo?liwo?? weryfikacji cz??ci ju? na etapie ich nabywania,zw?aszcza zale?a?o mi na kupnie idealnego materia?u na silnik a z tym s? dzi? niestety k?opoty.Praktycznie wszystko co kr??y w obiegu jest w jaki? sposób porozbijane i zdewastowane a trzeba wiedzie? ?e ten silnik nie znosi prowizorki,aby naprawd? dobrze pracowa? to trzeba mie? wiedz? jak to wszystko z?o?y? do kupy,dobry materia? a tak?e dost?p do dobrych fachowców i maszyn.Inaczej sie nie da a k?opoty z biegami,rozrz?dem,sprz?g?em itp.nie bior? si? z tego ?e Junak tak ma lecz g?ównie z braku dobrych cz??ci i nieumiej?tno?ci monta?u. Po wygl?dzie Jawy widz? ?e temat odbudowy nie jest Ci obcy st?d sobie poradzisz tylko musisz naprawd? dobrze szuka? dobrego materia?u do remontu. |
|
|
Stary |
Dodany dnia 17.09.2017 20:48
|
![]() Użytkownik Postów: 1382 Data rejestracji: 01.02.2010 |
sebam napisa?(a): Dzi?kuj? Panowie za wszystkie rady, troch? ostudzili?cie mój entuzjazm co do zakupu junaka ![]() Tyle b?dziesz zdrowszy ![]() Po??czony z 25.04.2018 22:01: Z ciekawo?ci - uda?o si? zakupi? jaki? egzemplarz? Edytowane przez Stary dnia 25.04.2018 22:01 Fabryka Junaków
Zapraszamy na http://www.fabryk... |
|
|
sebam |
Dodany dnia 09.11.2018 23:39
|
Po??czony z 25.04.2018 22:01: Z ciekawo?ci - uda?o si? zakupi? jaki? egzemplarz? Nie, skutecznie mnie zniech?cili?cie.... Pozdrawiam, Seba
|
|
|
Junaktemple |
Dodany dnia 10.11.2018 14:29
|
To dobrze i zle:-) Pamietaj ze jesli twoja Jawa wymaga x czasu na obsluge to Junak bedzie wymagal czasu x 5. Inna sprawa ze ten model Jawy byl akurat niesmiertelny:-))) Junaktemple ''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky |
|
|
sebam |
Dodany dnia 09.10.2019 10:39
|
Wróci?em![]() Warto podej?? do tego tematu? Nie ma tabliczki. Tabliczka powinna by? standardowo na g?ówce ramy? ![]() ![]() Pozdrawiam, Seba
|
|
|
Junaktemple |
Dodany dnia 09.10.2019 11:22
|
Rama chyba po przejsciach... No ale zalezy ile $$$ ![]() Po??czony z 09.10.2019 11:22: Rama chyba po przejsciach... No ale zalezy ile $$$ ![]() Edytowane przez Junaktemple dnia 09.10.2019 11:22 ''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky |
|
|
rafi555 |
Dodany dnia 09.10.2019 18:11
|
![]() Użytkownik Postów: 722 Data rejestracji: 22.09.2014 |
Kto? co? pomiesza?. Numer ramy masz po lewej stronie g?ówki ? |
|
|
ropsonn |
Dodany dnia 09.10.2019 19:30
|
![]() Użytkownik Postów: 306 Data rejestracji: 12.01.2017 |
Ojtam ojtam czepiasz sie szczegó?ów |
|
|
sebam |
Dodany dnia 10.10.2019 09:38
|
Tak, numer jest po lewej stronie g?ówki ramy z punktu widzenia kierowcy. Znaczy ?e skundlony jest? O cenie jeszcze nie gadali?my. Ile Jest on wart wg Was? Szkoda Twojego czasu na posty nie wnosz?ce nic do tematu. Pozdrawiam, Seba
|
|
|
ropsonn |
Dodany dnia 10.10.2019 10:41
|
![]() Użytkownik Postów: 306 Data rejestracji: 12.01.2017 |
Mojego czasu to moze i szkoda, ale chyba powinienes wróci? do pierwszego postu ktorym wszcze?e? dyskusj? na tamat zakupu Junaka , jak wida? wszystkie prady p?yn?cy od uczestników tego forum s? dla Ciebie niezadowalajace , wiec ty nie marnuj naszego czasu Pozdrawiam |
|
|
Krzysiek L |
Dodany dnia 10.10.2019 10:52
|
![]() Użytkownik Postów: 97 Data rejestracji: 19.12.2014 |
sebam napisa?(a): Tak, numer jest po lewej stronie g?ówki ramy z punktu widzenia kierowcy. Znaczy ?e skundlony jest? O cenie jeszcze nie gadali?my. Ile Jest on wart wg Was? Kolego skoro numer nie jest po w?a?ciwej stronie to chyba nie trzeba pisa? czemu tak jest ![]() |
|
|
Junaktemple |
Dodany dnia 10.10.2019 11:16
|
¨No chyba ?e historia zna takie przypadki¨ Nie zna. ''s?abo?? jest wielka, a si?a jest niczym. W chwili narodzin cz?owiek jest s?aby i wiotki, w chwili ?mierci - twardy i sztywny. Gdy drzewo ro?nie, jest delikatne i ?amliwe, kiedy usycha i marnieje,umiera. Twardo?? i si?a to towarzysze ?mierci. Gi?tko?? i s?abo?? s? przejawami ?ycia. To, co zatwardzia?e, nigdy nie wygrywa.''
Stalker, A. Tarkowsky |
|
Przejdź do forum: |