29 Listopada 2023 13:47
Translator
Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Shoutbox
Musisz zalogowaæ siê, aby móc dodaæ wiadomo¶æ.

Mieszko
03.06.2023 05:57
Cze?? Przy ga?niku AMAL 376 przystosowanego do junaka m10 jakie s? specyfikacje Dysza g?ówna i wolnych obrotów ????

Tomek Sz
26.03.2023 09:38
Najpewniej w Mikronku.

Suchy
02.03.2023 14:45
Czy wie kto? gdzie mo?na kupi? wa?ek startera?

adam_r100gs
15.02.2023 19:22
kondzio, ale na takie pytanie to Ci odpowie fachura od szlifów - czy cylinder wyda i na który szlif. A cz??ci jest na rynku zatrz?sienie, tylko niech koledzy polec? producentów i czego unika?.

kondzio
11.02.2023 11:02
witam chcialbym sie dowiedziec planuje remont silnika junak m10 jakies namiary sklepu gdzie moge kupic czesci? na co trzeba zwazyc uwage czy lepiej jest kupic nowy cylinder z tlokiem czy zrobic szli

zdzicho
04.02.2023 07:24
Zale?y z których roczników ramy

zbyszek
29.01.2023 20:07
Witam mam pytanie czy junak rama M7 m10 ró?ni? si? od siebie

Suchy
30.11.2022 19:28
Ma kto? ,,Automobilist?" 11/2018? Pomo?ecie jednym artyku?em?

Archiwum shoutboksa
Language Switcher
Przet³umacz stronê

Zobacz temat
SFM Junak » Junak w trasie » spotkania
 Drukuj temat
XI Wildszwajnisko Grupy Motocyklowej Wild Junak w Herreden (D) - 09.-11.09.2016.
fabian harz
XI Wildszwajnisko Grupy Motocyklowej Wild Junak 2016.
(gdyby ktos nie wiedzial, niebieskie teksty sa podlinkowane - klik na nie prowadzi do strony internetowej)
Organizator: Motorrad-Gruppe Wild Junak

Data: 09.-11.09.2016

Miejsce: Forst-Farm w Nordhausen-Herreden

Zameldowania na forum, albo u organizatora Christofa Fabiana (Gurskiego ) w prywatnej wiadomosci (PW)
tel. komórkowy:
z zagranicy: 0049, albo +49 172 56 73 469
z Niemiec: 0172 56 73 469
(najlepiej wieczorem)

Nocleg albo we wlasnym zakresie (auto, namiot, przyczepa campingowa), albo w stodole na sianie.
Wyzywienie na miejscu.
Ceny (z roku 2015, ale nie powinny sie za bardzo róznic) sa narazie tutaj, chyba, ze cos zostanie jeszcze inaczej ustalone.

Rezerwacja bezposrednio u Diany.
tel. stacjonarny z zagranicy: 0049-3631-97 34 55
z Niemiec: 03631-97 34 55
e-mail:

Sprawy finansowe beda regulowane jak zwykle indywidualnie na miejscu.
Mimo to byloby lepiej, gdyby chetni do uczestnictwa w zlocie wczesniej sie tutaj zameldowali, aby Diana Forst, gospodyni Forst-Farm lepiej mogla skalkulowac ilosc potrzebnej zywnosci.

Adres:
Forst-Farm
Hochstedter Strasse 65
99734 Nordhausen - Herreden

Mapa - polozenie.
Na mapie Googla miejsce jest blednie zaznaczone - Forst-Farm znajduje sie po przeciwnej stronie szosy, czyli wyjezdzajac z Herreden po LEWEJ stronie.

Podjezdza sie kawalek podjazdem pod góre, przejezdza przez duza brame i jedzie dalej ta droga az do pierwszego budynku po lewej stronie.
Tam jest gospoda, gospodyni objektu Diana Forst i uczestnicy zlotu (chyba, ze sie jest pierwszym).

Dojazdy do Herreden:

1. z kierunku Szczecin

2. z kierunku Poznan

3. z kierunku Wroclaw

Dalsze informacje nastapia sukcesywnie w miare ich docierania do mnie.
Junak to pretekst , zeby spotkac fajnych ludzi...zreszta, to niewazne co sie ma miedzy nogami.

Warsztat, czesci, holowanie, ciepla micha, kimanko, znaczek na pamiatke, uscisk przyjacielskiej dloni.

Zibi59
W tym czasie będę 40 km za Braunschwaigiem ,niestety autem,chętnie Was odwiedzę -jeśli można db
JUNAK + pelny bak= WOLNOŚĆ
jazda

Stary-WSK-arz
chętnie Was odwiedzę -jeśli można

Wiesz Zibi59
Fabian ma miekkie serce (!!!) i napewno ci pozwoli nas odwiedzis ( bo on inaczej nie moze haha)
Ja jednak jako znak rozpoznawczy proponowal bym przynajmniej kluczyk Junaka ktory bedziesz trzymal w rece oczywiscie lewa w gore.
Pozdrowionka
Stary-WSK-arz (przyjezdzaj chlopie smialo)

Zibi59
Stary-WSK-arz napisał(a):

chętnie Was odwiedzę -jeśli można

Wiesz Zibi59
Ja jednak jako znak rozpoznawczy proponowal bym przynajmniej kluczyk Junaka ktory bedziesz trzymal w rece oczywiscie lewa w gore.
Pozdrowionka
Stary-WSK-arz (przyjezdzaj chlopie smialo)

Jako zagorzały miłośnik tego sprzęta nawet w aucie nie rozstaje się z symbolem Junaka
images78.fotosik.pl/820/2d73a239e642e735m.jpg rock
JUNAK + pelny bak= WOLNOŚĆ
jazda

Stary-WSK-arz
Jako zagorzały miłośnik tego sprzęta nawet w aucie nie rozstaje się z symbolem Junaka

Czyli OK. biore to na siebie mozesz przyjechac (hahahahaha) i wachac spaliny jakiegos Junaka bo i z Braunschweigu beda do nas kamraci jechali.
Pozdrowionka
Stary-WSK-arz. I ja ciesze sie juz na spotkanie

A tak na serio otwieram dopisywajke jaka sibie kamrat Fabian dla ogolnej logistyki i zaopatzrenia zyczyl jest niniejszym otwarta

1. Fabian
2. Stary-WSK-arz
3. Zibi59
4.
5.
6.

MichalDE
1. Fabian
2. Stary-WSK-arz
3. Zibi59
4. MichalDE
5.
6.

mirasio
Z przykrością muszę stwierdzić ,że w tym roku zlot musi się odbyć bez Mirasiów. 11 września wracamy ze słonecznej Chorwacji,ale pozdrawiamy organizatorów i wszystkich uczestników zlotu,oraz uroczą gospodynię Dianę.
Aby pogoda dopisała...
Jazda motocyklem jest najprzyjemniejsz? rzecz? jak? cz?owiek mo?e robi? w ubraniu.rock

micho
Nikt Ci w to nie uwierzy. Pewnie ze szpadlem przekopujesz okolicę w poszukiwaniu złotego pociągu Smile

1. Fabian
2. Stary-WSK-arz
3. Zibi59
4. MichalDE
5. Micho + firanka

fabian harz
micho napisał(a):

Nikt Ci w to nie uwierzy. Pewnie ze szpadlem przekopujesz okolicę w poszukiwaniu złotego pociągu Smile

1. Fabian
2. Stary-WSK-arz
3. Zibi59
4. MichalDE
5. Micho + firanka

6. Michal J.

Połączony z 26.08.2016 22:24:
Witam,
na stronie Diany jest drone przesuniecie czasowe, ale prosze przyjerzdzac w piatek 09.-11.2016
http://www.forst-...taltungen/
W tej chwili ma 24 zgloszenia.
Pozdrowienia
Fabian
P.S.
Prosze o krotkie zawiadomienie, zebysmy jak w zeszlym roku hoddogow wzdluz nie cieli :-)
Edytowane przez fabian harz dnia 26.08.2016 22:24
Junak to pretekst , zeby spotkac fajnych ludzi...zreszta, to niewazne co sie ma miedzy nogami.

Warsztat, czesci, holowanie, ciepla micha, kimanko, znaczek na pamiatke, uscisk przyjacielskiej dloni.

Stary-WSK-arz
Luuuuudzieeeee.......... Dziki......... Halooooooooooooo..!!!!!!!!!

Juz w Piatek sie w Herreden spotykamy, co wy na to. ????????

Kto jeszcze ???????

Ja sie ciesze na sptkanie z wami
Stary-WSK-arz

Krzysztof54
Stary-WSK-arz napisał(a):
Kto jeszcze ???????
Stary-WSK-arz

Witka.
Teoretycznie jutro po południu mamy zamiar, Muzyk i ja, wystartować z Księżyca w stronę Wrocławia. Tam przewidujemy nocleg i rano w piątek na Farmę. Gdzieś po drodze może spotkamy Zadziora, któren swoim żółtym Busem będzie jechał.
Pozdr

Połączony z 13.09.2016 20:09:
Jak zwykle było zajebiście GrinGrinGrin
Fabian , dzięki wielkie, że jeszcze Ci się chce !
Po przepięknej nocy na Wrocławskim Rynku nocleg mieliśmy z Muzykiem w pierdlu, ale uciekliśmy i na mięsko z browarem dotarliśmy do Herreden.
A w dodatku sponsor Andreas Grin zadbał żebyśmy stale byli pod wpływem GrinGrinGrin
Fajny objazd do Muzeum Kopalni Srebra, gdzie Zadzior kombinował, jak przejąć rodzinny biznes z Właścicielką rodzoną nad ... Śniardwami GrinGrin
Powrót standardowy GrinGrinGrin
Żabi skok do Warszawy, ledwie 860 km i na noc lądowaliśmy w ciepłych łóżeczkach GrinGrin
Dzięki wszystkim uczestnikom za spotkanie !
Pozdr
Edytowane przez Krzysztof54 dnia 13.09.2016 20:09
K54
Warszawa, warstacik, części, holowanie Smile

www.yalo.eu
duell99
żałuję że co roku to spotkanie wypada w terminie bazarku w łodzi na którym muuuuszę być .... . Obiecuję że jak termin ulegnie zmianie to od razu się w Harzu melduję .

https://www.facebook.com/search/top?q=junak350%20j
Vicia
no mi nie dane było zaszczycic was moja osoba los splatal mi figla no cóz moze w roku nastepnym nie obiecuje...
Junak M10,Jawa TS 350,SHL M11,WFM M06,WSK 125,Panonia Tlf 250,VWgolf I cabrio 79"/

fabian harz
Witam,
Chlopaki ale przezylem szok!

Na zlocie pozyczylem Rafalowi glowice. Rafal z Mariuszem wieczorkiem w piatek przezbroili z jego glowicy osprzet (prowadnica jezdzila razem z zaworem) i Rafal mogl pojezdzic w Harcu i dojechac do domu. Co prawda moja glowica byla po regeneracji tzn nowe zawory i prowadnice , ale poza tym - gola w pysk. Rafal przyslal mi moja glowice ze trzy tygodnie temu, ale jej nie odpakowywalem. Dzisiaj wzialem sie za porzadki i szok!!!
Glowica kompletna z chromowanymi dodatkami, trzymacze, zaslepki, srubeczki, szpileczki, nakreteczki i uszczelki - nowka nie smigana, -zaworki swiecace, nowe sprezyny, pachnaca fabryka. Az mi glupio ze wczesniej nie otworzylem i podziekowalem.

images81.fotosik.pl/81/cfc6eef007e755a6m.jpg

Czynie to niniejszym. Rafal wielkie dzieki i naprawde sie nie spodziewalem takiego prezentu.

Pozdrowienia i oby wiecej takich niespodzianek w naszych kregach.
Fabian

Połączony z 26.06.2017 23:56:
Witam, przypominam o spotkaniu w Harcu.

W celu ocenienia potrzeb zaopatrzenia prosze o zgloszenie na priva. Wazne ilosc osob i sposob zakwaterowania.
W chwili obecnej sa jeszcze pokoje.

Zgodnie z tradycja jubileuszowego spotkania postanowilem zrobic losowanie wsrod uczestnikow paru atrakcyjnych nagrod. Glowna nagroda bedzie kultowy zabytkowy Motorower znanej firmy ROMET.

Sprobuje dolaczyc wzor blachy ktora bedzie pamiatka z tegorocznego spotkania.

Pozdrowienia z Harcu

Fabian

P.S.
Harc slynie ze spotkan czarownic, cos jak smok wawelski pod Wawelem.

images83.fotosik.pl/660/afa32ab27fe6c55bm.jpg
Edytowane przez fabian harz dnia 26.06.2017 23:56

mirasio
Fabianie Drogi PRZYJACIELU.
W tamtym roku niestety Mirasi nie było,ale w tym roku nie odpuścimy!!
Zamów proszę 2 pokoje jeżeli jeszcze są tak jak piszesz.Z góry dziękuję,a Twoją dobroć wynagrodzimy naszą obecnością w Harcu.Smile
Jazda motocyklem jest najprzyjemniejsz? rzecz? jak? cz?owiek mo?e robi? w ubraniu.rock

rafi555
Jaki model rometa można wygrać?

Stary-WSK-arz
Hallo rafi555 - Darowanemu koniowi ...........

rafi555
Wiem, czysta ciekawość romeciarza Grin

Stary-WSK-arz
A i ja mam cos podobnego ale przypuszczam o wiele starsze: "Neckermann Condor" w oryginale, jeszcze niedotykany czyli nasz poczciwy stary (szary) Komarek na pedaly.
Znalazlem tutaj na jednym z bazarow w poblizu.
Stary-WSK-arz

fabian harz
Witam,
pare dni mialem compa w naprawie. Jezeli chodzi o Rometa to zostanie to niespodzianka.
Nie jest to Neckerman, do Neckermana mam tylko dowod i zbiornik.

Powoli wszystkie punkty programu zaczynaja ustawiac sie w jedna calosc. Bedzie mozliwosc dodatkowego zakwaterowania w pobliskim Hotelu. Z Diana organizujemy service wiec nikt nie bedzie musial jezdzic na podwojnym gazie.
Mam taki pomysl, zeby uczestnicy przywiezi jakies drobiazgi zapakowane jako prezenciki. Tym samym wzbogacimy losowanie w sobotni wieczor. Ja sponsoruje te spotkanie sam , wiec mam ograniczona ilosc fantow.

Krotko mowiac jezeli ktos ma jakiegos smartfona, rolexa, laptopa, gaznik amala, iskrownik od Jacka, dlugopis, czekolade, butelke soku, zabawke z lat dzieciecych czy inny drobiazg ktorego nie potrzebuje, to prosze zapakowac i przywiesc.
To taka tradycja w tych okolicach. Po losowaniu nastepuje zazwaczaj druga faza wymiany podarkow miedzy szczesliwcami, tak ze kazdy ma szanse zostac w pelni zadowolony.

Program ramowy: Piatek przyjazd - wieczorem niespodzianka po raz pierwszy ( jest w trakcie organizowania)
Sobota wyjazd 10 do najpozniej 14 Najdluzszy most wiszacy na swiecie - buduja dodatkowe parkingi bo sie dopchac nie mozna, w narodowym parku przyrody obok zapory wodnej , o 15,30 wyjazd do Manufaktury Whisky samochodami i rownolegle druga wycieczka do ( w trakcie organizacji)

Po kolacji spotkanie z ciekawymi ludzmi ( oczywiscie naszymi)

Ja juz sie ciesze na wasze pysie.

Pozdrowienia Fabian

images84.fotosik.pl/668/5e2de36f0b56b506m.jpg

Przejd¼ do forum:

18,919,992 unikalne wizyty