29 Maja 2023 14:15
Losowa Fotka
Translator
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Tomek Sz
26.03.2023 09:38
Najpewniej w Mikronku.

Suchy
02.03.2023 14:45
Czy wie kto? gdzie mo?na kupi? wa?ek startera?

adam_r100gs
15.02.2023 19:22
kondzio, ale na takie pytanie to Ci odpowie fachura od szlifów - czy cylinder wyda i na który szlif. A cz??ci jest na rynku zatrz?sienie, tylko niech koledzy polec? producentów i czego unika?.

kondzio
11.02.2023 11:02
witam chcialbym sie dowiedziec planuje remont silnika junak m10 jakies namiary sklepu gdzie moge kupic czesci? na co trzeba zwazyc uwage czy lepiej jest kupic nowy cylinder z tlokiem czy zrobic szli

zdzicho
04.02.2023 07:24
Zale?y z których roczników ramy

zbyszek
29.01.2023 20:07
Witam mam pytanie czy junak rama M7 m10 ró?ni? si? od siebie

Suchy
30.11.2022 19:28
Ma kto? ,,Automobilist?" 11/2018? Pomo?ecie jednym artyku?em?

grzebacz
14.10.2022 23:22
panie i panowie posiada ktos czesci do Douglasa mk V? oraz czesci potrzebne do HD model DL

Archiwum shoutboksa
Language Switcher
Przetłumacz stronę

Zobacz temat
SFM Junak » Ogólny » Ró?ne
 Drukuj temat
Junak w filmach i ksi??kach PRL
mprojekt
no ci odnowiciele tworz? kolejne chi?skie junaki w których z junaka zostaje rama, blachy i obudowa silnika, reszta made in china a pozniej sie dziwia ze nie jezdzi i nie hamuje

merh
Co to s? ku..a w?asciwosci jezdne? on chyba nigdy junakiem nie jezdzi?. Uszy bol? od tego wywiadu.
>:)

mprojekt
Po co ma je?dzi? oni bior? kas? za odnowienie z za?o?eniem z góry ?e przecie? to nie potrafi je?dzi? a po kiego chu..a to kiedy? robili to nikt si? nie zastanawia. Ja si? zastanawiam kto takim mato?om oddaje Junaka do zrobienia

micho
Film "Ostatni kurs" z 1963 roku. Milicyjny wywiadowca je?dzi na Junaku. Kilkakrotnie pokazany na ekranie.D?wi?k silnika prawdziwy. W tej roli Stanis?aw Michalski.

jacekniemiec
'' Ja si? zastanawiam kto takim mato?om oddaje Junaka do zrobienia''
Mo?e to osoby z naszego forum i smutno im teraz troch? po tym o?wiadczeniu ...
I bardzo im powinno by? smutno..

rafi555
mprojekt napisa?(a):

Po co ma je?dzi? oni bior? kas? za odnowienie z za?o?eniem z góry ?e przecie? to nie potrafi je?dzi? a po kiego chu..a to kiedy? robili to nikt si? nie zastanawia. Ja si? zastanawiam kto takim mato?om oddaje Junaka do zrobienia

ka?dy junak si? psuje niemi?osiernie, ja je?d?? z plecakiem kluczy i ?rub ale czasami te? i pcham nie ma znaczenia czy po remoncie czy nie chopper, orygina? i tak si? psuje

wracaj?c do tematu dzi? o godzinie 10 na kanale stop klatka by? film o nauczycielce która zamieszka?a na wsi z obc? rodzin?, w pewnym momencie przyjecha? kochanek nauczycielki na m72 wszystko by?o by ok gdyby nie wklejony d?wi?k junaka, ju? który? raz spotykam si? z tym w starych filmach

merh
Twoje s?owao awaryjnosci to na powa?nie?!
>:)

Siostra
"Jarocin. Po co wolno??" w pewnym momencie s?ycha? og?oszenie z g?o?ników:

"oddam ?on? z dzieckiem za junaka z koszem"

Grin

rafi555
merh napisa?(a):

co ty ka?dy si? psuje jeden kolega taty mia? 2 junaki niby WRO z?otego m10 i czarnego m10 z?oty jeszcze chodzi? ale czarny jako tako i sypa? si? w ko?cu zamieni? oba na mz etz 250,by?y te?? taty jednego junaka rozbi? kupi? mojego i z 2 jednego chcia? zrobi? ale da? se spokój i odda? ojcu, 2 kolega taty na pocz?tku mia? WRO ale iskrownik i pr?dnica pad?a to da? zap?on bateryjny i alternator, zapycha? si? ga?nik to przerobi? puszk? powietrza i zrobi? pierwszego choppera który najlepiej dzia?a? nawet nim do pracy doje?d?a? tata te? naszego zachoppe?y? pchali razem najcz??ciej: odpina?y im si? kabelki od instalacji, ga?niki zapycha?y, zmieniacze by?y pozacinane, pada?y kó?ka od pr?dnicy si? zaje?d?a?y kopniaki traci?y frez, platynki si? kurzy?y, ?a?cuchy p?ka?y, jechali nagle junaki gas?y, smarowanie te? mieli kiepskie i co? co mnie n?ka do dzi? ODKR?CAJ?CE SI? CZ??CI OD WIBRACJI
Edytowane przez rafi555 dnia 15.02.2017 14:44

Czarek
merh napisa?(a):

Te? si? tak zastanawia?em, mo?e zmie? mechanika :-)))))))

Czarek.

http://czarekmotocykle.republika.pl/
geosmol
Na pewno zmie? mechanika Smile
Junak M-10 '62 z wózkiem bocznymGrin
Junak M-10 '63
WFM M-06 '62

Zibi59
Siostra napisa?(a):

Grin

Musia?a by? z niej niez?a zo?za zakr?t
JUNAK + pelny bak= WOLNO??
jazda

axlrose
rafi555 napisa?(a):

mprojekt napisa?(a):

ka?dy junak si? psuje niemi?osiernie, ja je?d?? z plecakiem kluczy i ?rub ale czasami te? i pcham nie ma znaczenia czy po remoncie czy nie chopper, orygina? i tak si? psuje

wracaj?c do tematu dzi? o godzinie 10 na kanale stop klatka by? film o nauczycielce która zamieszka?a na wsi z obc? rodzin?, w pewnym momencie przyjecha? kochanek nauczycielki na m72 wszystko by?o by ok gdyby nie wklejony d?wi?k junaka, ju? który? raz spotykam si? z tym w starych filmach

Cze??.
Kolego Rafi,jeste? chyba masochist?,skoro inwestujesz czas i kas? w swoje junakopodobne czoperki.Daj sobie lepiej z tym spokój,kup japo?ca i b?dziesz ?miga? bez plecaka z cz??ciami.Wi?kszo?? u?ytkowników forum kocha swoje Junaki,a one dobrze prowadzone wspaniale si? odwdzi?czaj? (wide K54,czy PiotrC).
Pozdrawiam,i prosz?,pisz czytelniej,bo bardzo trudno si? czyta Twoje posty.
Ach,ten film to zapewne "Konopielka",ze wspania?? rol? Krzysztofa Majchrzaka.W?tpi?,czy w tamtym czasie wklejano d?wi?k innego motocykla.
Edytowane przez axlrose dnia 15.02.2017 18:41

Michal
To powinien by? Junak, bo przecie? robi bach bach bach - w ksi??ce stoi jak byk: Zawurcza?o na drodze, wylatuje ja ze stodo?y: motocykiel bach, bach, bach jedzie, siny dymek wypuszcza, siedzo na nim jakie? dwóch w beretkach, za nimi dzieci czeredo cwa?ujo! Staneli ko?o Dunaja: zle?li z maszyny, jakie? skrzynki odczepiajo, wko?o nich zbierajo sie m??czyzny. I ja lece.

Smile
Micha?
M-10 1961

axlrose
Cze??.
Ksi??k? Redli?skiego czyta?em,i to nie raz,mam j? w swojej bibliotece.Film te? jest super,to taka ekranizacja jak? lubi?-maksymalnie wierna orygina?owi."Wariacje na temat"pierwowzoru nie zawsze mi odpowiadaj?.
No,ale wszystko kwestia gustu.
Pozdrawiam,bam,bam,bam.

Vicia
Siostra napisa?(a):

Grin

ja s?ysza?em znowó? inaczej:

Zamienie Babe w ci??y na i?a z koszem" takie ot og?oszenieGrin
Junak M10,Jawa TS 350,SHL M11,WFM M06,WSK 125,Panonia Tlf 250,VWgolf I cabrio 79"/

Michal

Zamienie Babe w ci??y na i?a z koszem" takie ot og?oszenieGrin

Nie wiem co lepsze Grin

A wracaj?c do Konopielki, oprócz ksi??ki i filmu mam jeszcze nagranie (tera to si? nazywa a?diobuk), czyta Wojciech Siemion - wg mnie mistrzostwo.
Micha?
M-10 1961

mprojekt
Rafi daj komu? ten silnik do posk?adania jak Pan Bóg przykazuje, sam widzisz ?e ch?opaki ?migaj? i im si? nie psuje na pot?ge, wi?c co? masz nie halo

rafi555
ale wtedy strac? ca?? przyjemno?? z naprawianiaSad (i kas?-liczy si? TYLKO junak)

Krzysztof54
rafi555 napisa?(a):

co ty ka?dy si? psuje jeden kolega taty mia? 2 junaki niby WRO z?otego m10 i czarnego m10 z?oty jeszcze chodzi? ale czarny jako tako i sypa? si? w ko?cu zamieni? oba na mz etz 250,by?y te?? taty jednego junaka rozbi? kupi? mojego i z 2 jednego chcia? zrobi? ale da? se spokój i odda? ojcu, 2 kolega taty na pocz?tku mia? WRO ale iskrownik i pr?dnica pad?a to da? zap?on bateryjny i alternator, zapycha? si? ga?nik to przerobi? puszk? powietrza i zrobi? pierwszego choppera który najlepiej dzia?a? nawet nim do pracy doje?d?a? tata te? naszego zachoppe?y? pchali razem najcz??ciej: odpina?y im si? kabelki od instalacji, ga?niki zapycha?y, zmieniacze by?y pozacinane, pada?y kó?ka od pr?dnicy si? zaje?d?a?y kopniaki traci?y frez, platynki si? kurzy?y, ?a?cuchy p?ka?y, jechali nagle junaki gas?y, smarowanie te? mieli kiepskie i co? co mnie n?ka do dzi? ODKR?CAJ?CE SI? CZ??CI OD WIBRACJI

Kamrat.
Je?li to co powy?ej mówisz dla jaj to GrinGrinGrin
Ale je?li powa?nie, to meldujesz si? na Ksi??ycu w tempie kosmicznym na prostowanie kr?gos?upa i resocjalizacj? !!!
K54
K54
Warszawa, warstacik, cz??ci, holowanie Smile

www.yalo.eu
Przejdź do forum:

18,276,208 unikalne wizyty