24 Marca 2023 00:31
Losowa Fotka
Translator
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Suchy
02.03.2023 14:45
Czy wie kto? gdzie mo?na kupi? wa?ek startera?

adam_r100gs
15.02.2023 19:22
kondzio, ale na takie pytanie to Ci odpowie fachura od szlifów - czy cylinder wyda i na który szlif. A cz??ci jest na rynku zatrz?sienie, tylko niech koledzy polec? producentów i czego unika?.

kondzio
11.02.2023 11:02
witam chcialbym sie dowiedziec planuje remont silnika junak m10 jakies namiary sklepu gdzie moge kupic czesci? na co trzeba zwazyc uwage czy lepiej jest kupic nowy cylinder z tlokiem czy zrobic szli

zdzicho
04.02.2023 07:24
Zale?y z których roczników ramy

zbyszek
29.01.2023 20:07
Witam mam pytanie czy junak rama M7 m10 ró?ni? si? od siebie

Suchy
30.11.2022 19:28
Ma kto? ,,Automobilist?" 11/2018? Pomo?ecie jednym artyku?em?

grzebacz
14.10.2022 23:22
panie i panowie posiada ktos czesci do Douglasa mk V? oraz czesci potrzebne do HD model DL

sajmon
06.09.2022 11:14
Hej, szukam kogo? kto ma wózek boczny wb1.Chodzi mi o to, aby obejrze? taki sprz?t na ?ywo ewentualnie jakie? fotki.Mam taki wózek, ale nie kompletny i chodzi mi o szczegó?y

Archiwum shoutboksa
Language Switcher
Przetłumacz stronę

Zobacz temat
SFM Junak » Ogólny » Ró?ne
 Drukuj temat
Wspó?czesne cz??ci pasuj?ce do Junaka
Tomek Sz
kriskr napisa?(a):

Tomek Sz napisa?(a):

Ogólnie w sklepach z cz??ciami rolniczymi du?o mo?na dobra?, np. ?ruby magistrali olejowej w g?owicy(w ocynku)

Raczej kompletna bzdura, a dlaczego? Sprobuj sobie sam odpowiedziec biorac obydwie do reki Smile tylko sie przyjzyj dobrze junaczym Smile

A móg?by?, prosz?, szerzej opisa? co masz na my?li? Nie mam oryginalnych Junaczych, tylko takie ze sklepu rolniczego.

bartek10
Wk?ad lampy i klosz pasuje od ?uka.

Junaktemple
Tomek Sz napisa?(a):

kriskr napisa?(a):

Tomek Sz napisa?(a):

Ogólnie w sklepach z cz??ciami rolniczymi du?o mo?na dobra?, np. ?ruby magistrali olejowej w g?owicy(w ocynku)

Raczej kompletna bzdura, a dlaczego? Sprobuj sobie sam odpowiedziec biorac obydwie do reki Smile tylko sie przyjzyj dobrze junaczym Smile

A móg?by?, prosz?, szerzej opisa? co masz na my?li? Nie mam oryginalnych Junaczych, tylko takie ze sklepu rolniczego.

Jesli ktos juz tam kiedys wkrecil sruby od traktora i kupujemy taki motocykl no to chyba od Junaka jest nie i takie samo bedzie?>:)
Junaktemple

Po??czony z 30.07.2013 17:29:
bartek10 napisa?(a):

Wk?ad lampy i klosz pasuje od ?uka.

Produkuja to jeszcze?
Co z asymetrycznym szklem?
Ponadto replika szkla jest dostepna nie najgorszej jakosci wiec po co kombinowac jak kon pod gore?
Junaktemple
Edytowane przez Junaktemple dnia 30.07.2013 17:29

duell99
Ponadto replika szkla jest dostepna nie najgorszej jakosci wiec po co kombinowac jak kon pod gore?

po to zeby wydlubac szklo od zuka wstawic repliczne i juz jest wklad pod zarowke H4 panie kolego , ktory wyglada jak oryginal a mozna tam wpiac lampke 75/75 np.

https://www.facebook.com/search/top?q=junak350%20j
Junaktemple
duell99 napisa?(a):

po to zeby wydlubac szklo od zuka wstawic repliczne i juz jest wklad pod zarowke H4 panie kolego , ktory wyglada jak oryginal a mozna tam wpiac lampke 75/75 np.

Masz gdzies fotke takiego odblysnika?
Bo jest kilka modeli...
Takie?
http://allegro.pl...96622.html
Junaktemple

Po??czony z 31.07.2013 08:13:
W temacie zarowki 75W...
Nie koniecznie trzeba od razu atmosfere prozni przed pojazdem snopem swiatla wytwarzac.
Wystarczy rozpylona i zaplaona nafta:-)
Junaktemple

Po??czony z 31.07.2013 08:16:
No ale wtedy niezbedny kombinezon z azbestu i helm z mikowa szybka.
Edytowane przez Junaktemple dnia 31.07.2013 08:16

rider41
Panowie, od czego dopasowa? wk?ad lampy, ?eby wesz?a tam ?arówka 6V ?

Tomek Sz
Chyba od Cezety(Jawa), dosta?em niedawno taki wk?ad, wst?pnie wygl?da ?e pasuje, ale nie wk?ada?em do lampy.

merh
Wiem,?e jest wielu,nie boje sie uzy? s?owa,Frajerów,którzy kupuj? sruby nierdzewne po 3z? /2szt M8x20. Rozwi??? wasz problem z poszukiwaniem wkr?tów do kratki zbiornika,do kranika,do pokryw (?eb walcowy z p?askim naci?ciem) do tego takze drobnozwojowe nakr?tki.Za komplet srub na ca?y motocykl daj? przecietnie 40z?. Po przpolerowaniu nie ma k?opotu z kiepskim chromem czy matowieniem.

http://www.art-ni.../26-wkrety

nie mam czasu,zeby na tym zarabia?. Lubie to forum,a ludzie tutaj nie sa z przypadku.
>:)

Flesz
Cz??ci do pr?dnicy P9a:
- spr??ynki do szczotkotrzymacza:
Bosch nr katalogowy 1 604 652 006
Celma nr katalogowy 0652-620-455 lub 0652-620-458.
- materia? na szczotki:
szczotki Celma 6x16 nr katalogowy 1119-110-013 lub 1119-110-059. Doszlifowa? na papierze ?ciernym 60-100 do wymiarów 5 x 12.
- ?ruba sto?kowa do przykr?cenia stojana m10x25 na klucz imbusowy (wyst?puj? tak?e ?ruby m8, dlatego tam b?d? m8x25)
Niestety producenci nie robi? ?rub m5 z ?bem sto?kowym d?u?szych ni? 100 mm, dlatego trzeba kupi? ?ruby imbusowe m5x110, przetoczy? nieco na tokarce ?eb, aby schowa? poza lico przedniego dekla i skróci?, by nie dotyka?y szczotkotrzymaczy.
Pozdrawiam
Flesz

MirekP
Flesz napisa?(a):

...
Niestety producenci nie robi? ?rub m5 z ?bem sto?kowym d?u?szych ni? 100 mm, dlatego trzeba kupi? ?ruby imbusowe m5x110, przetoczy? nieco na tokarce ?eb, aby schowa? poza lico przedniego dekla i skróci?, by nie dotyka?y szczotkotrzymaczy.

Lub przejsc sie do sklepu z duzym wyborem kolkow rozporowych (dybli), wybrac odpowiednio dlugi kolek i wyluskac z niego srube M5 stosownej dlugosci. Leb bedzie "prawie" stozkowy (jakas kryza jest) i z nacieciem na wkretak krzyzowy (Philips albo Pozi). Sprawdzone i wykonane ponad 10 lat temu. Wersja na M6 tez byla do znalezienia gdy trzeba sie poratowac w przypadku zerwanego gwintu w deklu pradnicy.
Dokladniej niestety nie opisze bo te klamoty mam 1000 mil od obecnego miejsca pobytu.
MirekP

kriskr
MirekP napisa?(a):

Flesz napisa?(a):

...

Lub przejsc sie do sklepu z duzym wyborem kolkow rozporowych (dybli), wybrac odpowiednio dlugi kolek i wyluskac z niego srube M5 stosownej dlugosci.

material troche gumowy, ale poratowac sie da Smile. tez juz tak zdazylo mi sie kiedys reanimowac, ale z tego co pamietam, to byl to chyba rozjusznik.
kkr

nulla dies sine linea

wujcio
Zawsze mo?na przerobi? ?rub? z ?bem sze?ciok?tnym na sto?ek + naci?? rowek pod ?rubokr?t ale to ju? zabawa na tokarce.

Flesz
kriskr napisa?(a):

MirekP napisa?(a):

Flesz napisa?(a):

...

Lub przejsc sie do sklepu z duzym wyborem kolkow rozporowych (dybli), wybrac odpowiednio dlugi kolek i wyluskac z niego srube M5 stosownej dlugosci.

material troche gumowy, ale poratowac sie da Smile. tez juz tak zdazylo mi sie kiedys reanimowac, ale z tego co pamietam, to byl to chyba rozjusznik.

Materia? raczej powinien by? gumowy w tym miejscu, bo wspó?pracuje z gwintem o g??boko?ci ok. 6mm w znalu. Tam nie da si? mocno przykr?ci? ?ruby, bo zrywa si? gwint.
Pozdrawiam
Flesz

merh
http://www.spinki...odowe.pl/#

w marce pojazdu wybieramy uniwersalne,przerzucamy na strone 25 i mamy sporo przelotek gumowych z podanymi rozmiarami.nie wiem czy w rolniczym s?,bo nie pyta?em Wink

do nabycia u kazdego mechaniora,ktory ma program Harta lub Intercarsu.

krzysior
Mocowanie kierownicy do pó?ki górnej. Towar bardzo rzadko sprzedawany bez pó?ek a i w komplecie z pó?kami drogi.
Praktycznie identyczne mocowanie ma Jawa 353 (ta z ?ó?wiem jak u nas w M10) oraz Jawa TS. W TSce pod nakr?tki s? wstawione dodatkowe tulejki usztywniaj?ce (zgrzane z uchwytem), dla przej?ciówki mo?na si? ich ewentualnie pozby? w prosty sposób.

Junaktemple
krzysior napisa?(a):

Mocowanie kierownicy do pó?ki górnej. Towar bardzo rzadko sprzedawany bez pó?ek a i w komplecie z pó?kami drogi.
Praktycznie identyczne mocowanie ma Jawa 353 (ta z ?ó?wiem jak u nas w M10) oraz Jawa TS. W TSce pod nakr?tki s? wstawione dodatkowe tulejki usztywniaj?ce (zgrzane z uchwytem), dla przej?ciówki mo?na si? ich ewentualnie pozby? w prosty sposób.

Czy jest to czesc wspolczesnie produkowana?
Junaktemple

krzysior
Junaktemple napisa?(a):

Czy jest to czesc wspolczesnie produkowana?
Junaktemple

OjSmile
Nie chcia?em zak?ada? nowego tematu.
Pozdrawiam

merh
oczywiscie w sklepie rolniczym mozna naby? nowki sztuki oprawki do ?arówek kontorlek i postoju przód. ja za 5z? kupi?em trzy Smile

Tomek Sz
Znajomy kupi? ?a?cuch w Agromie( na metry), podobno pasuje- mo?e kto? potwierdzi??

Pawel84
pasuje, ja p?aci?em jakie? 14 z? za metr, bardzo dobry ?a?cuch, w quadzie katusze bez smarowania tez wytrzymuje wi?c warto!

Przejdź do forum:

18,078,545 unikalne wizyty