Zobacz temat
Wspó?czesne cz??ci pasuj?ce do Junaka
|
|
Roland |
Dodany dnia 27.07.2013 17:28
|
![]() Administrator Postów: 590 Data rejestracji: 13.01.2010 |
My?l?, ?e warto zrobi? zestawienie wspó?cze?nie produkowanych cz??ci od ró?nych maszyn, urz?dze?, pasuj?cych do Junaka. Nie ma specjalnie czym si? chwali?, ale podczas ostatniej wycieczki zgubi?em.....korek od baku paliwa... W sumie jest to tak absurdalne, ?e a? nie mie?ci si? w g?owie ![]() Byli?my z Zibimecem daleko od domu w drodze do Gda?ska. Przed Ko?cierzyn? zaskoczy?em, ?e nie ma korka.... Poszukiwania na odcinku kilku km nic nie da?y. Wykonali?my szybki telefon do Edka z Wolina - oddelegowanego od jakiego? czasu do Ko?cierzyny. No i nasz ex Wyspiarz, obecnie nowiutki Kaszeb poleci? pojecha? do najbli?szej Agromy, co uczynili?my ![]() Korek od ci?gnika C 360 idealnie pasuje do baku Junaka. W zasadzie ma prawie identyczny wygl?d, tylko jest ca?y czarny, kosztuje 7 z?. W ogóle w Agromie jest wi?cej junaczych cz??ci. Mo?na tam kupi? nakr?tk? 30 na tylna o?k? ko?a - te? chyba od ci?gnika. Takich elementów jest du?o wi?cej. Jak kto? co? wie, prosz? pisa?. Potem zbiorczo to damy do jakiej? tabeli. Edytowane przez Roland dnia 27.07.2013 17:44 |
|
|
zelmot |
Dodany dnia 27.07.2013 18:42
|
![]() Użytkownik Postów: 507 Data rejestracji: 15.01.2013 |
No to prawdopodonie pasuje odblysnik kombajnu bizon do junaczek lampy. |
|
|
marcin81 |
Dodany dnia 27.07.2013 19:11
|
![]() Użytkownik Postów: 54 Data rejestracji: 09.11.2012 |
Ja w agromie kupywalem spinki do lancucha napedowego,niektore ?ozyska,zimeringi,?arówki i takze ?ruby i nakretki. |
|
|
Tomek Sz |
Dodany dnia 27.07.2013 20:38
|
![]() Użytkownik Postów: 1574 Data rejestracji: 01.04.2012 |
Ogólnie w sklepach z cz??ciami rolniczymi du?o mo?na dobra?, np. ?ruby magistrali olejowej w g?owicy(w ocynku), ?arówka S4(lub BA20), linka licznika, wi?cej nie pami?tam. |
|
|
Janek Z |
Dodany dnia 27.07.2013 23:36
|
![]() Użytkownik Postów: 456 Data rejestracji: 18.01.2011 |
Kompletna linka z pancerzem, czy tylko sam "drut"? |
|
|
Vicia |
Dodany dnia 27.07.2013 23:39
|
![]() Użytkownik Postów: 1056 Data rejestracji: 11.04.2012 |
i zawory takze ,
Junak M10,Jawa TS 350,SHL M11,WFM M06,WSK 125,Panonia Tlf 250,VWgolf I cabrio 79"/
|
|
|
grzebacz |
Dodany dnia 27.07.2013 23:46
|
![]() Użytkownik Postów: 427 Data rejestracji: 23.07.2012 |
mnóstwo cz??ci!!!!!w tym podk?adki dystansowe ?o?yska simeringi typy rodzaje do wyboru,oringi u mnie w mie?cie jest sklep ROLNICZY ca?e szcz??cie bo ceny cz??ci np oferowanych w sieci powalaj?.
pomoge junakowcowi,warsztat ,mo?liwy nocleg,
|
|
|
Junaktemple |
Dodany dnia 27.07.2013 23:53
|
![]() Administrator Postów: 4831 Data rejestracji: 10.06.2012 |
Plugi, brony, kultywatory, rozrzutniki obornika, gnojowozy, etc Dla wersji rolniczych. Junaktemple |
|
|
zelmot |
Dodany dnia 28.07.2013 11:25
|
![]() Użytkownik Postów: 507 Data rejestracji: 15.01.2013 |
Kiedy? jad? junakiem zatrzymalem sie w wiosce, junak przyciagnol pary rolnikow ktorzy wpominali dawne dzieje, podczas bzdur jakie slyszalem o oraniu junakiem , .... kto? powiedzial ze popychacze sa takie jak w ruskim ciagniku.czy to prawda niewiem. |
|
|
Tomek Sz |
Dodany dnia 28.07.2013 11:31
|
![]() Użytkownik Postów: 1574 Data rejestracji: 01.04.2012 |
Komletna linka. Tylko nie pami?tam do czego, kilka lat temu poszed?em ze star? i dobrali mi now?. |
|
|
Vicia |
Dodany dnia 29.07.2013 00:19
|
zelmot napisa?(a): Kiedy? jad? junakiem zatrzymalem sie w wiosce, junak przyciagnol pary rolnikow ktorzy wpominali dawne dzieje, podczas bzdur jakie slyszalem o oraniu junakiem , .... kto? powiedzial ze popychacze sa takie jak w ruskim ciagniku.czy to prawda niewiem. hehe jak u mnie zawór jeden jest od ciagnika to czemu by nie mialy by byc popychacze??a oraniem pola junakiem powiem ze kazda plotka zawiera ziarenko prawdy cos w tym musi byc.czy w innej epoce junak zastapil by ursusa czy zetora???jak by wyglada?a treka schlepper z logiem JUNAK na masce ![]() ![]() Junak M10,Jawa TS 350,SHL M11,WFM M06,WSK 125,Panonia Tlf 250,VWgolf I cabrio 79"/
|
|
|
Junaktemple |
Dodany dnia 29.07.2013 00:39
|
![]() Administrator Postów: 4831 Data rejestracji: 10.06.2012 |
Vicia napisa?(a): zelmot napisa?(a): Kiedy? jad? junakiem zatrzymalem sie w wiosce, junak przyciagnol pary rolnikow ktorzy wpominali dawne dzieje, podczas bzdur jakie slyszalem o oraniu junakiem , .... kto? powiedzial ze popychacze sa takie jak w ruskim ciagniku.czy to prawda niewiem. hehe jak u mnie zawór jeden jest od ciagnika to czemu by nie mialy by byc popychacze??a oraniem pola junakiem powiem ze kazda plotka zawiera ziarenko prawdy cos w tym musi byc.czy w innej epoce junak zastapil by ursusa czy zetora???jak by wyglada?a treka schlepper z logiem JUNAK na masce ![]() ![]() Vicia uswiadom mnie prosze jaka jest masa takiego zaworu (zapisze sobie) od ciagnika bo to ze inne parametry sa rozne od oryginalu to wiem... I jeszcze nawet jesli popychacze pasuja od jakiegos tam ciagnika to nie wiem czy jest to taka budujaca wiadomosc. Raczej nie... Junaktemple |
|
|
Damian |
Dodany dnia 29.07.2013 08:20
|
![]() Użytkownik Postów: 1754 Data rejestracji: 28.12.2011 |
Zawór zaworowi nie równy! Przed monta?em radz? sprawdzi? czy zawór wydechowy jest przyci?gany przez magnes je?li tak to zdecydowanie odradzam monta? takiego zaworu!!! A dlaczego to odsy?am z pytaniem do Kolegi Krzysztofa 54 ![]() Damian |
|
|
Vicia |
Dodany dnia 29.07.2013 18:00
|
Junaktemple napisa?(a): Vicia napisa?(a): zelmot napisa?(a): Kiedy? jad? junakiem zatrzymalem sie w wiosce, junak przyciagnol pary rolnikow ktorzy wpominali dawne dzieje, podczas bzdur jakie slyszalem o oraniu junakiem , .... kto? powiedzial ze popychacze sa takie jak w ruskim ciagniku.czy to prawda niewiem. hehe jak u mnie zawór jeden jest od ciagnika to czemu by nie mialy by byc popychacze??a oraniem pola junakiem powiem ze kazda plotka zawiera ziarenko prawdy cos w tym musi byc.czy w innej epoce junak zastapil by ursusa czy zetora???jak by wyglada?a treka schlepper z logiem JUNAK na masce ![]() ![]() Vicia uswiadom mnie prosze jaka jest masa takiego zaworu (zapisze sobie) od ciagnika bo to ze inne parametry sa rozne od oryginalu to wiem... I jeszcze nawet jesli popychacze pasuja od jakiegos tam ciagnika to nie wiem czy jest to taka budujaca wiadomosc. Raczej nie... Junaktemple Szanowny kolego Junaktemple jesli bede rozbiera?.a za nied?ugim czasie napewno g?owice to specjalnie zwa?e i przeka?e bys sobie w kajecie zakonotowa? ile wa?y taki zawór od ci?gnika russland productionss.Niema problemu jesli na tym chodzi i mi sie do tej pory nic nie urwalo to chyba jest dobrze na moje szczescie. Ja tu z nikim nie chce sie wyklóca? co jest dobre a co z?e moim zdaniem najwazn iejsze ze chodzi jak sie popsuje to dopiero bedziemy myslec dalej a tak to poco sobie glowe psu?. Pozdrawiam Junak its"maj lajf" ![]() Junak M10,Jawa TS 350,SHL M11,WFM M06,WSK 125,Panonia Tlf 250,VWgolf I cabrio 79"/
|
|
|
merh |
Dodany dnia 29.07.2013 19:08
|
![]() Użytkownik Postów: 2134 Data rejestracji: 08.07.2010 |
Jak rolniczo,to ja powiem po raz kolejny- w?acznik stopu jest od T-25,tak samo jak prefabrykat prowadnicy,a tak?e mozliwy nadwymiar,jednak jedynie z ?eliwa. W dawnych czasach "wsz?dobraków" ojciec robi? czop wa?u z sworznia t?okowego od ciagnika,bodaj?e ursusa. Na dobre kilkana?cie tysiecy starczy?o. Teraz jednak brak?oby mi odwagi. Po??czony z 29.07.2013 22:15: by?bym zapomnia? o czesciach,ktore le?? przede mn? i kosztowa?y 6z?. od fiata 126p. http://img11.tabl...towice.jpg Edytowane przez merh dnia 29.07.2013 22:15 ![]() |
|
|
seba |
Dodany dnia 29.07.2013 22:33
|
![]() Użytkownik Postów: 993 Data rejestracji: 10.01.2010 |
Damian napisa?(a): Zawór zaworowi nie równy! Przed monta?em radz? sprawdzi? czy zawór wydechowy jest przyci?gany przez magnes je?li tak to zdecydowanie odradzam monta? takiego zaworu!!! Damian Swego czasu okoliczny zak?ad robi? g?owice na "zaworach od ?uka " , okaza?o sie ?e na wydech wedrowa? ss?cy od zuka .A ss?cy z czego? tam , cena by?a za to bardzo atrakcyjna . |
|
|
Damian |
Dodany dnia 30.07.2013 00:14
|
powiem krótko, Krzych 54 wraca? spod wroc?awia na przyczepce bo mu si? grzybek w t?oczka wbi?.....a zawór by? w?a?nie ze ss?cego zrobiony.......Krzych te? nie wierzy? ?e nie powinno si? tak robi? ![]() Ja nie mówi? ?e zawory dobre to te co maj?tek kosztuj?, mo?na mie? tanie i dobre zawory tylko trzeba wiedzie? czego od nich oczekiwa? a nie bra? pierwsze lepsze. Damian |
|
|
Krzysztof54 |
Dodany dnia 30.07.2013 07:50
|
![]() Użytkownik Postów: 1608 Data rejestracji: 19.02.2010 |
Damian napisa?(a): powiem krótko, Krzych 54 wraca? spod wroc?awia na przyczepce bo mu si? grzybek w t?oczka wbi?.....a zawór by? w?a?nie ze ss?cego zrobiony.......Krzych te? nie wierzy? ?e nie powinno si? tak robi? ![]() Damian Witka. Prawd? Damian rzecze, zawór by? ss?cy na wydechu. Od czego ? Nie wiem, bo tak? g?owic? nalaz?em w szpejkach i sprawdzi?em tylko czy zawory trzymaj? - w pewnych przypadkach jestem minimalist? ![]() U mnie ta g?owica przelata?a ponad 20 tysi zanim zawór kl?kn??. Za to naprawa g?owicy ograniczy?a si? do przewiercenia prowadnicy z 9 na 9,5 mm i wsadzenia innej u?ywki, ale "nie magnetycznej" ![]() Przelatane nast?pne 5 tysi i na razie dzia?a ![]() Pozdr K54
Warszawa, warstacik, cz??ci, holowanie ![]() |
|
|
kriskr |
Dodany dnia 30.07.2013 11:57
|
![]() Użytkownik Postów: 467 Data rejestracji: 11.07.2012 |
Tomek Sz napisa?(a): Ogólnie w sklepach z cz??ciami rolniczymi du?o mo?na dobra?, np. ?ruby magistrali olejowej w g?owicy(w ocynku) Raczej kompletna bzdura, a dlaczego? Sprobuj sobie sam odpowiedziec biorac obydwie do reki ![]() ![]() kkr
nulla dies sine linea |
|
|
Damian |
Dodany dnia 30.07.2013 12:46
|
w pewnych przypadkach jestem minimalist? ![]() K54 Pozdr[/quote] To tak jak ja ![]() ![]() Wa?ne ?eby wiedzie? czego oczekiwa? od cz??ci i jak sprawdza? ich jako??. Damian |
|
Przejdź do forum: |