24 Marca 2023 00:20
Translator
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Suchy
02.03.2023 14:45
Czy wie kto? gdzie mo?na kupi? wa?ek startera?

adam_r100gs
15.02.2023 19:22
kondzio, ale na takie pytanie to Ci odpowie fachura od szlifów - czy cylinder wyda i na który szlif. A cz??ci jest na rynku zatrz?sienie, tylko niech koledzy polec? producentów i czego unika?.

kondzio
11.02.2023 11:02
witam chcialbym sie dowiedziec planuje remont silnika junak m10 jakies namiary sklepu gdzie moge kupic czesci? na co trzeba zwazyc uwage czy lepiej jest kupic nowy cylinder z tlokiem czy zrobic szli

zdzicho
04.02.2023 07:24
Zale?y z których roczników ramy

zbyszek
29.01.2023 20:07
Witam mam pytanie czy junak rama M7 m10 ró?ni? si? od siebie

Suchy
30.11.2022 19:28
Ma kto? ,,Automobilist?" 11/2018? Pomo?ecie jednym artyku?em?

grzebacz
14.10.2022 23:22
panie i panowie posiada ktos czesci do Douglasa mk V? oraz czesci potrzebne do HD model DL

sajmon
06.09.2022 11:14
Hej, szukam kogo? kto ma wózek boczny wb1.Chodzi mi o to, aby obejrze? taki sprz?t na ?ywo ewentualnie jakie? fotki.Mam taki wózek, ale nie kompletny i chodzi mi o szczegó?y

Archiwum shoutboksa
Language Switcher
Przetłumacz stronę

Zobacz temat
SFM Junak » Ogólny » Ró?ne
 Drukuj temat
Wspó?czesne cz??ci pasuj?ce do Junaka
Roland
My?l?, ?e warto zrobi? zestawienie wspó?cze?nie produkowanych cz??ci od ró?nych maszyn, urz?dze?, pasuj?cych do Junaka.

Nie ma specjalnie czym si? chwali?, ale podczas ostatniej wycieczki zgubi?em.....korek od baku paliwa...
W sumie jest to tak absurdalne, ?e a? nie mie?ci si? w g?owie Shock

Byli?my z Zibimecem daleko od domu w drodze do Gda?ska. Przed Ko?cierzyn? zaskoczy?em, ?e nie ma korka....
Poszukiwania na odcinku kilku km nic nie da?y. Wykonali?my szybki telefon do Edka z Wolina - oddelegowanego od jakiego? czasu do Ko?cierzyny. No i nasz ex Wyspiarz, obecnie nowiutki Kaszeb poleci? pojecha? do najbli?szej Agromy, co uczynili?my Grin
Korek od ci?gnika C 360 idealnie pasuje do baku Junaka. W zasadzie ma prawie identyczny wygl?d, tylko jest ca?y czarny, kosztuje 7 z?.
W ogóle w Agromie jest wi?cej junaczych cz??ci. Mo?na tam kupi? nakr?tk? 30 na tylna o?k? ko?a - te? chyba od ci?gnika.

Takich elementów jest du?o wi?cej.

Jak kto? co? wie, prosz? pisa?. Potem zbiorczo to damy do jakiej? tabeli.
Edytowane przez Roland dnia 27.07.2013 17:44

zelmot
No to prawdopodonie pasuje odblysnik kombajnu bizon do junaczek lampy.

marcin81
Ja w agromie kupywalem spinki do lancucha napedowego,niektore ?ozyska,zimeringi,?arówki i takze ?ruby i nakretki.

Tomek Sz
Ogólnie w sklepach z cz??ciami rolniczymi du?o mo?na dobra?, np. ?ruby magistrali olejowej w g?owicy(w ocynku), ?arówka S4(lub BA20), linka licznika, wi?cej nie pami?tam.

Janek Z
Kompletna linka z pancerzem, czy tylko sam "drut"?

Vicia
i zawory takze ,
Junak M10,Jawa TS 350,SHL M11,WFM M06,WSK 125,Panonia Tlf 250,VWgolf I cabrio 79"/

grzebacz
mnóstwo cz??ci!!!!!w tym podk?adki dystansowe ?o?yska simeringi typy rodzaje do wyboru,oringi u mnie w mie?cie jest sklep ROLNICZY ca?e szcz??cie bo ceny cz??ci np oferowanych w sieci powalaj?.
pomoge junakowcowi,warsztat ,mo?liwy nocleg,

Junaktemple
Vicia napisa?(a):

i zawory takze ,

Plugi, brony, kultywatory, rozrzutniki obornika, gnojowozy, etc
Dla wersji rolniczych.
Junaktemple

zelmot
Kiedy? jad? junakiem zatrzymalem sie w wiosce, junak przyciagnol pary rolnikow ktorzy wpominali dawne dzieje, podczas bzdur jakie slyszalem o oraniu junakiem , .... kto? powiedzial ze popychacze sa takie jak w ruskim ciagniku.czy to prawda niewiem.

Tomek Sz
Janek Z napisa?(a):

Kompletna linka z pancerzem, czy tylko sam "drut"?

Komletna linka. Tylko nie pami?tam do czego, kilka lat temu poszed?em ze star? i dobrali mi now?.

Vicia
zelmot napisa?(a):

Kiedy? jad? junakiem zatrzymalem sie w wiosce, junak przyciagnol pary rolnikow ktorzy wpominali dawne dzieje, podczas bzdur jakie slyszalem o oraniu junakiem , .... kto? powiedzial ze popychacze sa takie jak w ruskim ciagniku.czy to prawda niewiem.

hehe jak u mnie zawór jeden jest od ciagnika to czemu by nie mialy by byc popychacze??a oraniem pola junakiem powiem ze kazda plotka zawiera ziarenko prawdy cos w tym musi byc.czy w innej epoce junak zastapil by ursusa czy zetora???jak by wyglada?a treka schlepper z logiem JUNAK na masceGrinzdzi
Junak M10,Jawa TS 350,SHL M11,WFM M06,WSK 125,Panonia Tlf 250,VWgolf I cabrio 79"/

Junaktemple
Vicia napisa?(a):

zelmot napisa?(a):

hehe jak u mnie zawór jeden jest od ciagnika to czemu by nie mialy by byc popychacze??a oraniem pola junakiem powiem ze kazda plotka zawiera ziarenko prawdy cos w tym musi byc.czy w innej epoce junak zastapil by ursusa czy zetora???jak by wyglada?a treka schlepper z logiem JUNAK na masceGrinzdzi

Vicia uswiadom mnie prosze jaka jest masa takiego zaworu (zapisze sobie) od ciagnika bo to ze inne parametry sa rozne od oryginalu to wiem...
I jeszcze nawet jesli popychacze pasuja od jakiegos tam ciagnika to nie wiem czy jest to taka budujaca wiadomosc.
Raczej nie...
Junaktemple

Damian
Zawór zaworowi nie równy!
Przed monta?em radz? sprawdzi? czy zawór wydechowy jest przyci?gany przez magnes je?li tak to zdecydowanie odradzam monta? takiego zaworu!!!

A dlaczego to odsy?am z pytaniem do Kolegi Krzysztofa 54 Smile

Damian

Vicia
Junaktemple napisa?(a):

Vicia napisa?(a):

zelmot napisa?(a):

Vicia uswiadom mnie prosze jaka jest masa takiego zaworu (zapisze sobie) od ciagnika bo to ze inne parametry sa rozne od oryginalu to wiem...
I jeszcze nawet jesli popychacze pasuja od jakiegos tam ciagnika to nie wiem czy jest to taka budujaca wiadomosc.
Raczej nie...
Junaktemple

Szanowny kolego Junaktemple jesli bede rozbiera?.a za nied?ugim czasie napewno g?owice to specjalnie zwa?e i przeka?e bys sobie w kajecie zakonotowa? ile wa?y taki zawór od ci?gnika russland productionss.Niema problemu jesli na tym chodzi i mi sie do tej pory nic nie urwalo to chyba jest dobrze na moje szczescie.
Ja tu z nikim nie chce sie wyklóca? co jest dobre a co z?e moim zdaniem najwazn iejsze ze chodzi jak sie popsuje to dopiero bedziemy myslec dalej a tak to poco sobie glowe psu?. Pozdrawiam

Junak its"maj lajf"jazda

merh
Jak rolniczo,to ja powiem po raz kolejny- w?acznik stopu jest od T-25,tak samo jak prefabrykat prowadnicy,a tak?e mozliwy nadwymiar,jednak jedynie z ?eliwa. W dawnych czasach "wsz?dobraków" ojciec robi? czop wa?u z sworznia t?okowego od ciagnika,bodaj?e ursusa. Na dobre kilkana?cie tysiecy starczy?o. Teraz jednak brak?oby mi odwagi.

Po??czony z 29.07.2013 22:15:
by?bym zapomnia? o czesciach,ktore le?? przede mn? i kosztowa?y 6z?. od fiata 126p.
http://img11.tabl...towice.jpg
Edytowane przez merh dnia 29.07.2013 22:15
>:)

seba
Damian napisa?(a):

Zawór zaworowi nie równy!
Przed monta?em radz? sprawdzi? czy zawór wydechowy jest przyci?gany przez magnes je?li tak to zdecydowanie odradzam monta? takiego zaworu!!!

Damian

Swego czasu okoliczny zak?ad robi? g?owice na "zaworach od ?uka " , okaza?o sie ?e na wydech wedrowa? ss?cy od zuka .A ss?cy z czego? tam , cena by?a za to bardzo atrakcyjna .
Do??cz do grupy Junak assistance - pomoc na trasie http://sfm-junak....ontact.php
sfm-junak.pl/images/elephant-on-trampolinee18079.gif

Damian
powiem krótko, Krzych 54 wraca? spod wroc?awia na przyczepce bo mu si? grzybek w t?oczka wbi?.....a zawór by? w?a?nie ze ss?cego zrobiony.......Krzych te? nie wierzy? ?e nie powinno si? tak robi? Smile

Ja nie mówi? ?e zawory dobre to te co maj?tek kosztuj?, mo?na mie? tanie i dobre zawory tylko trzeba wiedzie? czego od nich oczekiwa? a nie bra? pierwsze lepsze.

Damian

Krzysztof54
Damian napisa?(a):
powiem krótko, Krzych 54 wraca? spod wroc?awia na przyczepce bo mu si? grzybek w t?oczka wbi?.....a zawór by? w?a?nie ze ss?cego zrobiony.......Krzych te? nie wierzy? ?e nie powinno si? tak robi? Smile
Damian

Witka.
Prawd? Damian rzecze, zawór by? ss?cy na wydechu. Od czego ? Nie wiem, bo tak? g?owic? nalaz?em w szpejkach i sprawdzi?em tylko czy zawory trzymaj? - w pewnych przypadkach jestem minimalist? Grin
U mnie ta g?owica przelata?a ponad 20 tysi zanim zawór kl?kn??. Za to naprawa g?owicy ograniczy?a si? do przewiercenia prowadnicy z 9 na 9,5 mm i wsadzenia innej u?ywki, ale "nie magnetycznej" Grin
Przelatane nast?pne 5 tysi i na razie dzia?a Wink
Pozdr
K54
Warszawa, warstacik, cz??ci, holowanie Smile

www.yalo.eu
kriskr
Tomek Sz napisa?(a):

Ogólnie w sklepach z cz??ciami rolniczymi du?o mo?na dobra?, np. ?ruby magistrali olejowej w g?owicy(w ocynku)

Raczej kompletna bzdura, a dlaczego? Sprobuj sobie sam odpowiedziec biorac obydwie do reki Smile tylko sie przyjzyj dobrze junaczym Smile
kkr

nulla dies sine linea

Damian
w pewnych przypadkach jestem minimalist? Grin
K54
Pozdr[/quote]

To tak jak ja Smile tylko pewne minimalno?ci s? jak podcieranie d... szk?em i wychodzi maksymalnie a nie minimalnie Smile

Wa?ne ?eby wiedzie? czego oczekiwa? od cz??ci i jak sprawdza? ich jako??.

Damian

Przejdź do forum:

18,078,530 unikalne wizyty